Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2006. október 9-15.)

A hét első felében még az Európa-bajnoki selejtezők jelentették a fő beszédtémát, de a hét végére megint a bajnokik mérkőzések kerültek középpontba, és csak kevés olyan focista akadt, aki mindkét porondon megállta a helyét. Álomcsapatunkba ráadásul ezúttal egy Dél-Amerikában szereplő futballista is bekerült.
Alexis Viera (uruguayi, Nacional): A montevideói gárda erősen tartalékosan állt ki a Boca Juniors ellen a Sudamericana-kupában, mivel a keret több tagja is mumpszos lett, és a háló előtt is a cserekapus állt - aki azonban főhős lett. A portás ugyanis több bravúros védést is bemutatott, majd a büntetőpárbajban két tizenegyest is hárított.
Carlos Diogo (uruguayi, Real Zaragoza): A zaragozai gárda a Real Sociedad elleni idgeenbeli győzelmével alaposan feljött a tabellán, és a baszkok elleni diadal a gárda dél-amerikai különítményének volt köszönhető. A Real Madridtól kölcsönkapott uruguayi jobbhátvéd, Diogo például az ellenfél támadásainak megállítása mellett egy gólt is szerzett.Michael Gravgaard (dán, FC Köbenhavn): A dán nemzeti tizenegy középhátvédje alighanem napjaink egyik leggólerősebb bekkje, és ezt a múlt héten is bizonyította. A válogatottban Luxemburg ellen volt eredményes (ez volt az ötödik gólja címeres mezben), majd a bajnokságban a Randers FC ellen talált be - és csapata egyik mérkőzésen sem kapott gólt.Markus Brzenska (német, Borussia Dortmund): A dortmundi együttes az Energie Cottbus vendége volt a hét végén, és a BVB szurkolói a győzelmen kívül annak is örülhettek, hogy a csapat góljai közül kettőt a saját nevelésű középhátvéd, Brzenska szerzett. A lengyel származású védő mindkétszer Lars Ricken szabadrúgását fejelte a kapuba.Leighton Baines (angol, Wigan Athletic): Ritkán fordul elő, hogy egy vesztes csapatból kerül be valaki az álomcsapatunkba, de Baines a Manchester United ellen remekül futballozott a védelem bal oldalán, ráadásul egy bombagólt is rúgott. Arról nem is beszélve, hogy az angol U21-es válogatott színeiben a hét közben végig a pályán volt a Németországban 2-0-ra megnyert selejtezőn.
Dejan Stankovic (szerb, FC Internazionale): A milánói együttes alaposan megszenvedett a három pontért a Catania ellen, de megszerezte a győzelmet, és így vezeti a Serie A-t. A mérkőzés hőse a szerb középpályás volt, aki csapata mindkét találatát szerezte - ráadásul Sztankovics a hét közben is betalált a válogatott színeiben Örményország ellen.Jérémy Toulalan (francia, Olympique Lyon): A gall nemzeti tizenegy a hét közben három újoncot is avatott a Feröer-szigetek ellen, és a debütánsok közül Toulalan futballozott a legjobban. A lyoni középpályás sokak szerint Patrick Vieira utódja lehet a válogatottban, és kiváló teljesítményét a hét végi, AS Saint-Etienne elleni derbin is megismételte.Diego (brazil, Werder Bremen): A topligákban a hét végén a Werder Bremen aratta a legnagyobb arányú győzelmet, a brémaiak idegenben rúgtak egy hatost a VfL Bochumnak. A gólzáporból Diego egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét, és a jelek szerint a brazil játékmester egy kisebb hullámvölgy után továbbra is folytatja remeklését a Bundesligában.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A katalánok rangadót nyertek a hét végén a Primera Divisiónban, de a Sevilla FC elleni összecsapást a helyszínen helyet foglalókon kívül senki sem láthatta. Az eredmény mindenesetre azt jelzi, hogy Ronaldinho nem játszhatott rosszul, elvégre kétszer is betalált - ugyanez a hét közi válogatott meccsen nem sikerült neki, de egy gólpasszt azért ott is adott.
Lukas Podolski (német, Bayern München): A bajorok fiatal támadóját az elmúlt időszakban sokan kritizálták, ám Prinz Poldi a múlt héten csattanós választ mindenkinek. A csatár előbb a válogatottban volt kétszer eredményes a Szlovákia elleni Eb-selejtezőn, majd a hét végi bajnokin is betalált a Hertha BSC elleni rangadón.Louis Saha (francia, Manchester United): A Vörös Ördögöknél Wayne Rooney hetek óta képtelen betalálni, de a csapat szerencséjére Saha ontja a gólokat, így senki sem sírja vissza Ruud van Nistelrooyt. A francia támadó ráadásul nem csak klubjában, hanem a válogatottban is eredményes volt a múlt héten.