Vágólapra másolva!

Volt futballpálya, nincs futballpálya

A szlovákiai Stozokon nem egy mérkőzés eredménye dühítette fel a 70 esztendős Juraj Vybostokot, aki a háza mögötti földterületet még hét évvel ezelőtt kiadta a helyi futballcsapatnak, amely ott hozta létre a focipályát, és nemcsak a mérkőzéseket, hanem az edzéseket is ott tartotta.

Ennek eredményeképpen azonban a labda meglehetősen gyakran kötött ki Vybostok úr kiskertjében, amit hét éven keresztül ő el is viselt, de egyszer betelt a pohár. Az öregúr bérelt egy traktort, felszántotta a pályát, és zabot vetett rá. "Ez az én földem, és azt csinálok rajta, amit csak akarok. Itt nem lesz többé futballpálya!" - jelentette ki.

A helyi futballcsapat így a szomszédos városkában kénytelen játszani hazai mérkőzéseit, de Stozok város polgármestere, Stefan Spodniak szerint hamarosan ismét hazatérhet a csapat, és az új pálya a lehető legmesszebb lesz Vybostok házától.

"Már így is rengeteg pénzünkbe került az öregúr, ugyanis a kertjébe beszálló labdák rendszeresen a kutyája áldozatai lettek. Majd 40 labdánk tűnt így el" - mondta a polgármester.