Vágólapra másolva!
Az olasz válogattat  nyáron világbajnoki címig vezető Marcello Lippi váltahatja Luis Aragonest a spanyol nemzeti csapat kispadján - állítja a Gazzetta dello Sport.

A korábban rasszista kiejelentéseiről és furcsa döntéseiről is elhíresült Aragonest óriási nyomás alatt tartja a lemondását követelő spanyol sajtó, miután a válogatott minden idők leggyengébb rajtját vette az Eb-selejtezőkön, az északírektől elszenvedett vereséget követően szombaton a svédektől is kikapott. A 68 éves szakember már kétszer felajánlotta lemondását, most azonban maradni akar, ám egy újabb fiaskó azonban már minden bizonnyal az állásába kerülne.

Az első számú olasz sportnapilag úgy tudja, hogy ez esetben Marcello Lippi foglalná el a spanyol kispadot, s a világbajnoki győzelem óta pihenő tréner korábban valóban kijelentette, hogy szívesen dolgozna Spanyolországban - igaz, a visszatérést csupán 2007. elejére tervezte. A Juventusszal és az Interrel bajnoki címet szerzett edző ugyanakkor azt is jelezte, hogy egy komoly szakmai presztízzsel járó feladatra vár, a spanyol válogatott irányítása pedig kétségtelenül ebbe a ketgóriába tartozik.