Élő:
Vágólapra másolva!
A büntetőpárbaj után olasz diadalt hozó idei labdarúgó-világbajnoki döntő eredményének törlését követeli két francia civil szervezet.

Egy párizsi bíróság december 7-én tárgyalja azt a francia és a nemzetközi sportági szövetség ellen benyújtott indítványt, amelyet joghézagra hivatkozva terjesztett elő a "Nemzeti kollektíva a 2006-os világbajnoki döntő igazságáért", illetve az "Igazságszolgáltatás vb 2006" nevű egyesület.

"Horacio Elizondo játékvezető videofelvétel megtekintése után állította ki a Marco Materazzit felöklelő Zinédine Zidane-t, noha a FIFA jelenlegi szabályzata szerint a videofelvétel nem szolgálhat bizonyítékként. Így a döntés csak akkor felel meg az előírásoknak, ha a főbírót az esetről tájékoztató negyedik játékvezető látta a jelenetet" - közölte Mehana Mouhou, az alperesek ügyvédje, aki felszólította az illetékes ítélőszéket, hogy minden dokumentumot és jelentést gyűjtsön össze az elhíresült mozdulatról.

A németországi vb fináléjában a francia válogatottban - és pályafutása - utolsó mérkőzésén pályára lépő Zidane a 108. percben mellkason fejelte az őt provokáló Marco Materazzit. A botrány után Zidane három mérkőzésre szóló eltiltást és 4800 eurós pénzbüntetést kapott, Materazzi két meccsen nem játszhatott, és 3200 eurót kellett fizetnie.