Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Mesterhármast szerezni minden szinten és minden körülmények között nagy dicsőségnek számít, kupamérkőzésen pedig különösen bravúros teljesítmény, főleg, ha a csapat győzelemmel zárja az összecsapást. Az angol Yeovil Town futballistája, Lee Johnson azonban valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy olyan körülmények között ér el mesterhármast, mint ahogyan a Plymouth Argyle elleni tette pár éve az angol ligakupa első fordulójában.

A 4-3-as Yeovil-győzelemmel végződött meccsen Johnson három találata közül kettőben semmi különös nem volt, a csatár a megszokott módon talált a hálóba. Az egyik gól azonban valószínűleg példa nélküli a labdarúgás történetében.

Történt ugyanis, hogy a Plymouth középhátvédje, Graham Coughlan megsérült, és éppen ezért csapattársai az oldalvonalon kívülre rúgták a labdát, hogy a védőt ápolni lehessen. Ez meg is történt, a partdobás után pedig Johnson vissza akarta adni a labdát a plymouthiaknak, és ennek érdekében a kapus, Luke McCormick felé irányította a bőrt. A portás azonban nem tudta lekezelni a labdát, amely elgurult a talpa alatt, egyenesen a hálóba. A játékvezető, Clive Penton nem tudott mit tenni, a szabályok értelmében megadta a gólt, amelyet a csatár nem akart megszerezni.

A szokatlan események azonban ezzel még nem értek véget. A Yeovil mestere, Gary Johnson (aki egyébként a gólszerző Lee édesapja, és pár éve még a lett válogatott szövetségi kapitánya volt) ugyanis a középkezdést követően azonnal jelzett a játékosainak, hogy a fair play szellemében engedjék az ellenfelet kiegyenlíteni! Így is történt: a Yeovil-focisták szépen félreálltak, és a Plymouth támadója, Steve Crawford begyalogolt a kapuba a labdával. Johnson a lefújást követően kijelentette: "Azt hiszem, a legtöbb edző hasonlóan cselekedett volna."

Mindent egy helyen az Eb-ről