Vágólapra másolva!
A Manchester United lesz a Wigan ellenfele az angol labdarúgó Ligakupa döntőjében, miután Sir Alex Ferguson tanítványai nagy csatában 2-1-re legyőzték a Blackburn Rovers együttesét az elődöntő visszavágóján, s 3-2-es összesítéssel abszolválták a párharcot.

A mérkőzés elején gyorsan vezetést szerzett a hazai együttes Ruud Van Nistelrooy már a 8. percben betalált a Blackburn kapujába, ám a 32. percben Kieran Richardson nagy hibáját követően (a védő rosszul szabadított fel, ráadásul a kapu felé pattanó labda még Wes Brownt is eltalálta) Steven Reid egyenlített.

Még a szünet előtt vissza vehette volna az előnyt a MU, ám a Zurab Kizanisvili kezezéséért megítélt büntetőt a meccs legjobbja, Brad Friedel kapus kifogta - Van Nistelrooy nagy bánatára.

A szünet után hat perccel azonban már ő sem tehetett semmit, Louis Saha lövése úgy talált utat a kapus bal oldalába, hogy az amerikai hálóőr mozdulni sem tudott rá. Az eredmény már nem változott, a Manchester United 3-2-es összesítéssel jutott a Ligakupa fináléjába, ahol az Arsenal-ölő Wigan vár rá.

eredmény, Ligakupa, elődöntő, visszavágó
Manchester United - Blackburn 2-1 (1-1)
Old Trafford, 62 ezer néző
v.: Poll
Manchester United: Van der Sar - Neville, Ferdinand, Brown, Evra (Silvestre, 80.) - Rooney, Fletcher, Giggs (Smith, 13.), Richardson - Saha, Van Nistelrooy (Vidic, 86.)
Blackburn: Friedel - Neill, Nelsen, Kizanisvili, Gray - Reid, Savage, Tugay (Peter, 86.), Pedersen - Kuqi (Emerton, 76.), Bentley
gól: Van Nistelrooy (8.), Saha (51.), illetve Reid (32.)
továbbjutott: a MU 3-2-es összesítéssel.

Ligakupa-döntőbe jutott a Wigan/sport/focivilag/20060125abayern.html?pIdx=1