Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően a klubvilágbajnokságon Európa és a Dél-Amerika képviselője vívta a döntőt, és a finálét - ha némi szerencsével is - a szubkontinens bajnoka, a Sao Paulo FC nyerte. A paulista együttes keretében ugyan akad egy-két világsztárnak számító futballista, de többségük azért nem ismert labdarúgó, így érdemes végigtekinteni a tornára benevezett játékosokon.

Rogério Ceni (1973. január 22.): A José Luis Chilavert és René Higuita után a világ harmadik leggólerősebb hálóőrének számító kapus a Ponte Preta-i Pato Brancóban született, és egy helyi utánpótlás-nevelő klub, a Sinop volt az első egyesülete, de már tizenévesen a Sao Paulo FC-hez került. A felnőttek között 1993-ban mutatkozott be, azonban az első számú kapust, Zettit nem tudta kiszorítani - ami nem csoda, hiszen utóbbi válogatott kerettag is volt.

Rogério négy éven keresztül volt tartalékkapus az egyesületnél, 1997-re sikerült tartósan beverekednie magát a csapatba, ahol olyan jól védett, hogy bekerült a válogatott keretébe. A selecaóban 1997 decemberében, a Konföderációs Kupán mutatkozott be, így aztán ő is tagja volt a győztes együttesnek, majd 1998-ban két barátságos mérkőzésen védett a nemzeti csapatban. Szép lassan az egyik legjobb otthon szereplő portássá nőtte ki magát, és 2000 végén, amikor Émerson Leao volt a szövetségi kapitány, ő volt a válogatott első számú kapusa. A világbajnokságra viszont Marcos mögé került, így a World Cupon egyetlen meccsen sem lépett pályára, és 2002 augusztusa után legközelebb az idén, a Guatemala elleni gálameccsen húzhatta fel a címeres mezt.

Ugyan megbízható kapus, aki bravúrokra is képes, de elsősorban nem emiatt lett híres, hanem rúgótechnikája okán, hiszen manapság a SPFC első számú ítélet-végrehajtójának számít, és nemcsak a tizenegyeseket, hanem a szabadrúgásokat is ő szokta elvégezni. A 2005-ös országos bajnokságban például tízszer volt eredményes, amellyel második lett a házi góllövőlistán, és összesen már 23 bajnoki találatnál jár.

Joao Bosco de Freitas Chaves (1974. november 14.): A Pernambuco államban található Escadában született, és első klubja a Sport Recife volt. Egészen 2000-ig ott szerepelt, majd megfordult a Cruzeiróban, védett a Portuguesában, visszatért a Sport Reciféhez, az évet pedig a Fortalezában kezdte - a Sao Paulo már a klubvilágbajnokságra készülve igazolta le, hogy Rogério Ceni mögött legyen egy rutinos portása. Bevetésére azonban nem volt szükség.

Flávio Roberto Kretzer (1979. február 10.): Ő a Santa Catarina-i Avaí FC-ben kezdte pályafutását, és egészen a tavalyi évig ott védett. A Sao Paulo 2004-ben igazolta le, és Rogério Ceni tartalékjának számított, egészen Bosco érkezéséig.