Vágólapra másolva!

Sörhasbiztos mez

A nyugat-európai kluboknál a mezeladásból származó bevételek tekintélyes összeget tesznek ki, így aztán nem csoda, hogy a klubok évről évre változtatják a szerelés dizájnját. Az új szezonban aktuális mezt általában az előző pontvadászat végén szokták bemutatni.

Így volt ez a Feyenoord esetében is, azonban a vadiúj tervezés nem nyerte el mindegyik rotterdami fanatikus tetszését. A szerelés ugyanis egy rendkívül elasztikus, testhez tapadó anyagból készült, és a drukkerek szerint ez túlságosan is sokat elárul viselőjének testalkatáról - itt elsősorban a tekintélyes sörhas jelentett problémát némelyek számára. A klub szóvivője azonban mindenkit megnyugtatott, hogy nincsen miért aggódni, mert a mez rendkívül nagy méretben is kapható lesz, az XL-től egészen az XXXXXL-ig, és ez a nagyság már mindenképpen sörhasbiztosnak mondható.

Néhány éve a Leeds Unitednél is bemutatták a következő szezonra tervezetett szerelést, amelynek viselése viszont a focisták számára lehet majd kínos. Az egyik neves sportszergyártó cég által kitalált eljárás szerint ugyanis a mezek vállát olyan anyagból készítik majd, amely az alapján változtatja a színét, hogy viselőjének milyen a testhőmérséklete. Ha valaki tehát nem küzd teljes erőbedobással, az a mez színén is meglátszik majd...

A bajorok ugyanazon a nyáron nem csak mezt, hanem kabalafigurát is cseréltek: az addigi figura, Bazi (aki leginkább egy bajor parasztra emlékeztetett) helyét Berni, a medve foglalja el. Az ünnepélyes búcsúztatóra a Werder Bremen elleni hazai bajnokin került sor, ahol Bazi a virágok mellett egy oklevelet is kapott, amelyben a Bayern tiszteletbeli kabalafigurájává nevezték ki, és köszönetet mondtak neki a szerepért, amit a 2001-es Bajnokok Ligája-diadalban töltött be.