Vágólapra másolva!
A rostocki rendőrség 15 olyan huligánt vett őrizetbe, akik a Hansa Rostock amatőrcsapatának Schalke 04 elleni hazai Német Kupa-mérkőzésén rasszista rigmusokkal provokálták a gelsenkircheniek színesbőrű német válogatott labdarúgóját, Gerald Asamoaht. A rendező klub a drukkereket örökre kitiltotta az együttes mérkőzéseiről.

"Borzasztóan sajnáljuk a történteket, összesen 40-en huhogtak, csak idő kérdése, hogy a rendőrséggel közösen a többieket is megtaláljuk" - mondta Axel Klingbell, a Hansa baráti körének elnöke. "A törvények értelmében ezek a rendbontók nem követtek el bűncselekményt, ezért büntetőjogilag a huhogásért nem lehet őket felelősségre vonni. Csak a rendőrséghez fűződő korrekt kapcsolatunknak köszönhetjük, hogy a rendfenntartók segítenek ezeknek az egyéneknek a megtalálásában."

Klingbell hozzátette: ha valamennyi huhogót elkapják, akkor meghívják Asamoah-t, hogy személyesen találkozzon azokkal, akik megalázták. "Gerald fantasztikus ember, ragyogó humora van, biztos vagyok benne, hogy egy ilyen találkozó után az őt szidalmazók magukba szállnak és belátják, nem szabad bőrszín alapján megítélni egy embert."