Vágólapra másolva!
A játékosok után Jürgen Klinsmann volt szövetségi kapitány is megtekintette a "Németország. Egy nyári mese" című, az idei labdarúgó-világbajnokságon róla és csapatáról készült dokumentumfilmet.

"Még nem a végleges változatot látta, de így is nagyon tetszett neki" - mondta a rendező, Sönke Wortmann azt követően, hogy a tréner egyesült államokbeli otthonában levetítette a német mozikban október 5-től látható 108 perces alkotást.

Wortmann - aki korábban filmet készített az 1954-es berni magyar-német vb-döntőről is - a torna alatt együtt lakott a német nemzeti együttessel és kézi kamerájával minden edzésen ott volt, több száz órányi anyagból állította össze a művét.

"A forgatás gyakorlatilag egy kellemes séta volt a számomra. Mindent megcsinálhattam, amit akartam, senki semmiben nem korlátozott" - elevenítette föl a június-júliusi történéseket Wortmann, aki az ötletet Franciaországból vette, ahol az 1998-as vb-t megnyerő gárdát kísérte végig egy rendező az első naptól az utolsóig.

A német válogatott tagjai a svédek ellen 3-0-ra megnyert augusztus 16-i barátságos mérkőzés előtt már megtekintették az alkotást, és ők is nagyon elismerően nyilatkoztak róla.