Vágólapra másolva!
Parádés meccseket ígér az angol labdarúgó-bajnokság hétvégén, ugyanis vasárnap rendezik a Chelsea-Liverpool és a Manchester United-Arsenal rangadókat. A Bundesligában az UEFA-kupában szereplő csapatok párharcai emelkednek ki a forduló műsorából, Olasz- és Spanyolországban pedig az a nagy kérdés, hogy a BL-ben betliző Inter, illetve Real Madrid tud -e javítani hazai porondon.

Az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában mindjárt két szuperrangadóra is sor kerül: a címvédő Chelsea a Liverpoolt, míg a Manchester United az Arsenalt fogadja.

A londoniak kedvező előjelekkel várják a találkozót, hiszen a Bajnokok Ligája hétközi fordulójában 2-0-ra legyőzték a német Werder Brement, míg a liverpooliak csak 0-0-s döntetlent értek el a holland PSV Eindhoven otthonában.

A brit sajtó egyfelől Frank Lampard és Steven Gerrard, másfelől a két szakvezető, a portugál José Mourinho és a spanyol Rafael Benítez különcsatájaként harangozta be az összecsapást. Minden találkozó más és más. "Rengeteg játékosom van, mindegyiket folyamatosan jó formában kell tartanom, így néha szükség van pihenőre is" - mondta Benítez arra reagálva, hogy Hollandiában gyakorlatilag a cserecsapatát küldte pályára.

Hasonlóképpen nagy csatára van kilátás a Manchester United-Arsenal derbin, bár a vendégek francia mesterének, Arsene Wengernek komoly gondjai vannak, hiszen Thierry Henry és Robin van Persie sem léphet pályára az Old Traffordon. A Vörös Ördögök - akiknél az augusztus legjobb játékosának választott Ryan Giggs hiányzik majd - egyelőre százszázalékosak a bajnokságban, míg az Ágyúsok még győzelem nélkül állnak ebben a szezonban.

A fantasztikus rajtot produkáló, eddig veretlen Everton - amely múlt héten a városi rivális Liverpoolt intézte el 3-0-ra - a Wigan Athleticet fogadja, míg a Portsmouth a Charlton Athletic otthonába látogat. A magyar érdekeltségű csapatok közül a Priskin Tamást foglalkoztató Watford a szintén veretlen Aston Villát fogadja, míg a Reading - a debütálásra váró Máté Péterrel - a Sheffield Unitednél vendégeskedik.