Vágólapra másolva!
Meglehetősen féloldalas csapat benyomását kelti a West Bromwich Albion, amely hazai pályán továbbra is százszázalékos, de rendkívül gyatra idegenbeli teljesítménye miatt egyelőre csak 8. a táblázaton, messze a feljutó helyektől.

Gera Zoltán csapata négy idegenbeli meccsen összesen kettő pontot tudott szerezni, és ami ennél is szembeszökőbb: mindössze egyetlen gólt rúgott. A találat éppen Gera Zoltán nevéhez fűződik, aki az első idegenbeli találkozón amolyan "kényszercsatárként" játszott, és a 3. percben fejjel be is vette a listavezető Cardiff hálóját.
Gera találata óta 356 perc telt el úgy, hogy a West Brom egyetlen játékosa sem tudott idegenben a hálóba találni. A csatárok különösen kínos helyzetben vannak, hiszen John Hartson és Kevin Phillips pont azért érkezett Birminghamba, hogy az első osztályba lője a WBA-t.

Bryan Robson a kellemetlen gólínség ellenére is nyugodt és bizakodó. A vezetőedző szerint csapata számolatlanul alakítja ki a helyzeteket, a Preston elleni legutóbbi meccsen remekül játszott, így minden esély meg van arra, hogy lassan beindul a gólgyártás is. Erre Robson a szombati napot tartaná legalkalmasabbnak, amikor Geráék a Southend csapatát fogadják. A Southend azzal "büszkélkedhet", hogy még a WBA-nál is rosszabb az idegenbeli mérlege, hiszen három vereséget szenvedett zsinórban. Egyébként mindössze két csapat akad még a Southenden kívül, amely elmondhatja azt magáról, hogy alul tudja múlni a WBA idegenbeli gyatra teljesítményét.