Vágólapra másolva!
Sorozatunk előző részének főszereplőjével szemben az Everton FC drukkerei valamivel egyszerűbb módját választották az ereklyegyűjtésnek: a liverpooli egyesület vezetőségének pár évvel ezelőtt feltűnt, hogy a bemelegítés alatt a lelátóra felrúgott labdák közül azok szinte sohasem kerültek vissza, amelyeket a csapat legnagyobb sztárja, Wayne Rooney rúgott ki a nézők közé.

Hat hazai mérkőzés alatt közel 50 játékszer tűnt így el, több mint 3500 font értékben, így a Stolverkosok elnöksége jobbnak látta, ha felhívást intéz a szurkolókhoz az ügyben.

"Rooney világklasszis játékos, így tökéletesen megértjük a szurkolókat, hogy a labdát elteszik maguknak emlékbe. Ugyanakkor ezek nem valami olcsó lasztik, és a drukkerek tisztában vannak vele, hogy a klub anyagi helyzete nem ideális, így hát kérjük a rajongókat, hogy minden labdát dobjanak vissza" - nyilatkozta az Everton FC szóvivője.

A Manchester Unitednél még messzebbre mentek: a Vörös Ördögöknél egyenesen megtiltották a focistáknak, hogy a Carringon Moss-i edzőpályán kívül bárhol is autogramot adjanak!

Ennek oka az volt, hogy a klub szerint túlságosan sok aláírt ereklye tűnt fel a különböző árveréseken és internetes boltokban, és szerintük ez rontja a hivatalos ajándékboltok üzletét. "A döntést nehezen hoztuk meg, és minden igazi rajongótól elnézést kérünk miatta" - állt a MU hivatalos közleményében.