Vágólapra másolva!
A vallásosság a futballban is gyakran megjelenik, elég, ha csak azokra a labdarúgókra gondolunk, akik góljaik után mezükön Jézust dicsőítik, de a hit és a sport nem mindenki számára teljesen összeegyeztethető. A legemlékezetesebb ilyen példa az argentin kapusé, Carlos Roáé volt, aki évekre fel is hagyott a védéssel a vallás miatt (igaz, aztán mégis visszatért a pályára), később pedig egy román focista döntött így.

A szintén nagy reménységnek tartott Eduard Bandi 2002-ben a moldáv Seriff Tiraspolba igazolt, és ott döbbent rá, hogy a vallás sokkal fontosabb a számára. Ez az érzés annyira elhatalmasodott rajta, hogy be is állt szerzetesnek a Bukaresttől mintegy 250 kilométerre lévő Gura Motrului kolostorban.

"Nem tudom, hol van: néha a kolostorban tölti az idejét, de van, hogy Bukarestben tartózkodik az édesanyjával. Az anyja egyébként azért vált el tőlem, mert azt mondta, hogy én magam vagyok az ördög" - nyilatkozta a focista édesapja, aki szerint fiának nem kellett volna felhagynia a labdarúgással. "A fiam azt mondja, hogy egy lábsérülés miatt nem tud 30 méternél többet futni, de én azt hiszem, a probléma inkább a fejében van."