Vágólapra másolva!
Eddig úgy tudtuk, hogy a pályára meztelenül való beszaladásnak elsősorban Nagy-Britanniában vannak nagy hagyományai, de az elmúlt évek eseményei alapján meg kell állapítanunk, hogy a szokás a Benelux államokban is elterjedőben van.

Hollandiában néhány esztendeje az FC Twente-FC Volendam élvonalbeli bajnokin jelent meg egy úgynevezett "streaker", aki bő negyedórával a rendes játékidő letelte előtt, 2-1-es vendégvezetésnél döntött úgy, hogy felvidítja egy kicsit a hazai drukkereket.

A férfi mindössze egy narancssárga oroszlánfejet ábrázoló maszkot viselt, más ruhadarab nem volt rajta - illetve a kezében még egy Twente-zászlót lobogtatott. A helyi biztonsági emberek egyből üldözőbe vették, de nem tudták elkapni a majdnem teljesen meztelen férfit, azt azonban megállapították, hogy a testén jó néhány ragtapasz volt, jól láthatóan azért, hogy elfedje az illető tetoválásait.

A Twente rendezőinek erre rögtön beugrott, hogy 2002 februárjában szintén volt egy mezítelenül pályára berohanó férfi, akin szintén csak egy maszkot viselt (amely az egyik oldalán a holland koronaherceget, William-Alexandert, a másik felén pedig a hercegnőt, Maximát ábrázolta), és az illető testét több tetoválás is ékesítette. Úgy tűnik tehát, hogy ugyanarról az emberről volt szó, ami jelentősen megkönnyítette az azonosítást.

Belgiumban viszont nem a drukkerek, hanem néhány játékos, valamint egy játékvezető mutatta meg "nemesebbik" felét, igaz, nem mindannyian jószántukból. A Germinal Beerschot focistái közül páran negyedórával a Beveren elleni hazai gól nélküli döntetlenjüket követően úgy gondolták, hogy köszöntik szurkolóikat, és oda is mentek a hazai fanatikusok elé, akik azonban elégedetlenek voltak a mutatott játékkal, és könyörtelenül kifütyülték a labdarúgókat. A játékosok erre taktikát változtattak, megfordultak, és nadrágjukat lehúzva fejezték ki véleményüket...

Az amatőrök között viszont egy bíró, bizonyos Jacky Temmerman járt pórul: a derék sípmester a Young Stars Eeklo-FC Zelzate összecsapáson tevékenykedett, amikor egy tréfás kedvű szurkoló berohant a pályára, és a meglepett játékvezetőnek egy mozdulattal a bokájára rántotta a nadrágját. "Gondolhatják, milyen remekül néztem ki letolt nadrággal a pár száz drukker előtt. Többé soha az életben nem fogok meccset vezetni, várhatják, hogy 20 euróért meztelen fenékkel álljak a pálya közepén" - nyilatkozta a balszerencsés bíró.