Vágólapra másolva!
Győzelemmel rajtolt az olasz labdarúgó-bajnokságban az Inter és a Roma is, a milánóiak már 3-0-ra is vezettek Firenzében, végül 3-2-re nyertek, míg a fővárosiak 2-0-ra verték a Livornót.

Daniele De Rossi nevéhez fűződik a 2006/2007-es olasz idény első gólja, a világbajnok középpályás az első félidő végén köszönt be a Livornónak. A második játékrész elején a brazil Mancini is hozzátett egyet, így gond nélkül nyert a Roma.

Az Inter egy szép támadás végén szerzett vezetést a Fiorentina vendégeként, a jobbhátvád Maicon tört előre, aki Ibrahimovichoz passzolt, a svéd továbbtette a labdát az akciót követő Cambiassónak, aki kilőtte a bal alsót.

A szőke argentin volt a főszereplő a 41. percben is, amikor egy kontra végén Figo beadására teljesen üresen érkezve a jobb sarokba bólintott. Két gól után a második félidőben egy gólpasszal jelentkezett a mezőny legjobbja, Ibrahimovic váltotta gólra az átadást, úgy tűnt padlón van a firenzei gárda.

Aztán beindult Toni, az előző idény gólkirály előbb Mutu, aztán Reginaldo beadásából fejelt Toldo kapujába, így szoros lett a meccs, de a hajrában hiába szorongattak a Violák, a milánóiak kihúzták.

Serie A, 1. forduló:
Fiorentina - Internazionale 2-3 (0-2)
gól: Toni (68., 79.), illetve Cambiasso (11., 41.), Ibrahimovic (61.)

AS Roma - Livorno 2-0 (1-0)
gól:
De Rossi (45.), Mancini (54.)

***

A Juventus labdarúgócsapata története első másodosztályú mérkőzésén csak döntetlent ért el: a bundabotrány miatt visszasorolt torinóiak idegenben 1-1-et játszottak a Riminivel.

A Zebrák a 60. percben Matteo Paro révén ugyan vezetést szereztek, majd a rivális annak ellenére tudott egyenlíteni a 74. percben, hogy korábban emberhátrányba került. A Juventus kezdőcsapatában ott volt két világbajnok, a kapus Gianluigi Buffon és a csapatkapitány Alessandro Del Piero, és játszott a korábbi aranylabdás Pavel Nedved is.

A Serie B-t mínusz 17 ponttal kezdő Juventusnál az azonnali visszajutást és az olasz kupa megnyerését tűzték ki célul. Utóbbit már nem teljesítheti, mivel a Napoli büntetőkkel kiejtette a csapatot, s az első bajnoki mérkőzés alapján úgy tűnik, az előbbi sem ígérkezik könnyű feladatnak.

[origo] / (MTI)