Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albion elnöke, Jeremy Peace az átigazolási szezon végeztével részletesen elszámol a klub honlapján a csapat szurkolói felé. Érdekesség, hogy az elnök nem tesz említést a magyar középpályás ügyéről, holott Gera esetleges átigazolása a nyár egyik nagy vihart kiváltó ügye volt a klub háza táján.

Jeremy Peace elmondta, hogy Thomasz Kuszczakot nem kívánták megfosztani pályafutása egy nagy lehetőségétől, ezért adták el a Manchester Unitedhez. Jeremy Peace meglepő információt is közöl, mely szerint a világbajnokságon is pályára lépett Inamoto Junicsit mindössze 160 000 fontért adták el a BL-szereplő Galatasaray csapatának.

Az elnök az összeg magyarázataként annyit említett, hogy Inamoto ritkán fért be a csapatba, és jövőre lejárt volna a szerződése. Az összeg rendkívül alacsony, Gera Zoltánért az összeg több mint hússzorosáért érkezett ajánlat, melyre a West Brom vezetése nemet mondott.

Az elnök mostani nyilatkozatában felsorolja azokat a játékosokat, akikkel szerződést hosszabbított a klub (Davies, Koumas, Robinson, Kamara,Wallwork). Jeremy Peace szerint a játékosok bérezésére idén 12 millió fontot költ a klub, azaz 3 millióval többet, mint legutóbbi másodosztályú szezonjukban a 2003-2004-esben.

Jeremy Peace állítja, a következő, januári átigazolási időszakban szükség esetén megerősítik a játékoskeretet, de az sem kizárt, hogy még addig is szereznek be új játékost az angol szövetség külön engedélyével.

Az elnök magyarázatot adott arra is, hogy idén miért csupán 14 ezer éves bérletet tudtak értékesíteni. Peace szerint a korai szezonkezdet sem segített, de más okok is vannak amögött, hogy az elmúlt öt évben most adták el a legkevesebb állandó belépőt.

A klub ennek ellenére komoly fejlesztésekbe kezdett, így 1 millió fontért felújították az edzőközpontot, és további 1,7 millió fontot költöttek egy fedett edzőpálya kialakítására.