Vágólapra másolva!
A futballszurkolóknak nem csak a labdarúgás alapvető szabályaival kell tisztában lenniük, az sem árt, ha némi földrajzi ismerettel is rendelkeznek, kiváltképp, ha kedvenceiket az idegenbeli mérkőzésekre is szeretnék elkísérni.

Mindezt a Newcastle United egyik fanatikusa, bizonyos Anthony Crozier is megtapasztalhatta, a derék angol drukker ugyanis néhány éve meglehetősen nagy árat fizetett azért, mert földrajztudása nem volt megfelelő.

A Szarkák az UEFA-kupa nyolcaddöntőjében a spanyol RCD Mallorca együttesével kerültek össze, és Crozier úgy gondolta, hogy ez remek alkalom arra, hogy meglátogassa a napfényes Hispániát. Annak rendje s módja szerint meg is rendelte a repülőjegyet az útra, ki is fizette az 1200 eurós vételárat saját maga és négy barátja számára, és boldogan adta át a tiketteket, amikor egyik barátja jóindulatúan megkérdezte: miért Málagára szól a jegy?

Mint kiderült, Crozier kissé elnézte a térképet, vagy az is lehet, hogy nem volt tisztában azzal, hogy a Mallorca hol játssza a hazai mérkőzéseit, mindenesetre tény: a repülőjegyekkel maximum Málagába utazhattak volna el, a Baleár-szigetekre bajosan. Hogy még kellemetlenebb legyen a helyzet, a repülőtársaság természetesen nem volt hajlandó visszatéríteni a jegyek árát.