Vágólapra másolva!
Gera Zoltán jól érzi magát, és bízik benne, hogy szombaton győzelemmel rajtol válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban. A Norvégia elleni találkozó előtt a Tatán edzőtáborozó válogatott több programon vett részt, de Gera Zoltán szerint a legfontosabb az, hogy miként sikerül a szombati meccs.

"Kicsit sok a felhajtás körülöttünk, úgy érzem, hogy talán túl sok minden előzi meg ezt a meccset, de remélem, hogy szombaton minden rendben lesz. Az biztató, hogy telt ház előtt játszhatunk, ami a Megyeri úton a fedett lelátó miatt elég komoly hangorkánt jelenthet.

Nagyon nehéz meccs lesz, ahol csak akkor nyerhetünk, ha a maximumot hozzuk ki magunkból. Sokat számít, hogy a csapat gerince kialakult, sőt, ha nincs Szabics Imi sérülése, akkor gyakorlatilag ugyanabban a felállásban játszanánk, mint Grazban. Ez fontos minden játékos számára, hiszen érezzük a felénk megnyilvánuló bizalmat.

Szerencsére sok olyan játékos van a keretben, aki már nemzetközi szinten is komoly meccseken edződött, azaz nem mondhatjuk azt, hogy a norvégok sokkal tapasztaltabbak, rutinosabbak lennének. Azt gondolom, hogy a harci szellemmel nem lesz gond, és attól sem tartok, hogy megijednénk, és mondjuk csak a pályára lépésig tartana az önbizalmunk.

Remélem, hogy néhány korábbi tapasztalattal ellentétben, ezúttal mentálisan is erős lesz a csapat. Valószínűleg egy csatárral támadunk majd, aki vagy Sowunmi Thomas lesz, vagy Torghelle Sanyi, de az eddigi meccsekhez hasonlóan megint várható az, hogy a bal oldalról Huszti Szabi, a jobb oldalról pedig én érkezem majd a kapu elé.

Nagyon bízom abban, hogy adódik majd helyzet előttünk, és azt gólra is tudjuk váltani, de valami azt súgja, hogy a pontrúgások dönthetik el ezt a meccset. A norvégok ugyan nagyon jól fejelnek, de nálunk is van több játékos, aki nem rossz ezen a téren."