Vágólapra másolva!
David Beckham 2009-ig meghosszabbította szerződését a Real Madrid labdarúgócsapatával. Ezt Ramon Calderón klubelnök jelentette be hétfőn.

"A döntés elsősorban szakmai alapon született meg. A marketing is fontos, de nem a legfontosabb" - nyilatkozott Calderón, aki védelmébe vette Fabio Capello vezetőedzőt, mondván, még időre van szüksége.

Az olasz tréner vasárnap a Villarreal elleni hazai 0-0-s döntetlennel mutatkozott be újra a kispadon, megszakítva ezzel a Real 22 éves sorozatát. A madridi sztárgárda ugyanis ebben az időszakban mindig győzelemmel kezdte az idényt.

Szintén a Reallal kapcsolatos hír, hogy valószínűleg távozik Madridból Thomas Gravesen. A dán játékos a skót Celtic Glasgow-ban folytathatja pályafutását, a két klub még a vételárban nem egyezett meg. A Celtic három millió eurót fizetne a 30 éves középpályásért.

Mindeközben négyéves szerződést kötött a török bajnokság egyik élklubjával, a Fenerbahcéval Mateja Kezman. A szerb futballista az Atlético Madridtól érkezik új csapatához. Spanyolországban harminc találkozón nyolc gólt szerzett.

"Azért igazoltam ide, hogy sok gólt rúgjak és a lehető legtöbb trófeát gyűjtsem be. Úgy vélem, ebben a csapatban sok lehetőség van, és egy ilyen edzővel, mint Zico sok mindent megnyerhetünk" - nyilatkozott az aláírási ceremónia alkalmából tartott sajtótájékoztatón a 27 éves támadó, aki 2005 nyarán került az Atléticóhoz a Chelsea-től. Az angol csapatban egy idényt töltött el, és mindössze négyszer volt eredményes, noha korábban, a PSV Eindhovenben 123 mérkőzésen 105-ször talált a kapuba.

Törökországi szerződésének pénzügyi vonatkozásait nem hozták nyilvánosságra, spanyol médiaértesülések szerint azonban a Fenerbahce 7 millió eurót fizetett érte.