Vágólapra másolva!
Bár a Roma már 3-0-ra vezetett az Internazionale ellen az olasz Szuperkupa-döntőben, a kék-feketék egyenlítettek, majd a hosszabbításban Figo szabadrúgásgóljával fordítottak, és ezzel harmadszor hódították el a trófeát.

A Juventus Serie B-be sorolása miatt bajnokká előlépő Inter azzal a Romával találkozott a Szuperkupa-döntőben, amelyet a tavaszi kupadöntőben legyőzött. Az esélytelenebbnek tartott Farkasok bámulatos első félidőt produkáltak, előbb Mancini előzte meg Toldót Panucci beadása után, és bólintott a kapuba, majd Aquilani percei következtek, a 22 éves középpályás kétszer is beköszönt a kék-feketéknek.

A szünet előtt egy új szerzemény, Vieira fejesével szépítettek a hazai pályán játszó milánóiak, így 3-1-es Roma-vezetéssel zárult az első félidő. A második játékrészben egy teljesen más Intert láthatott a publikum, a Mancini-csapat a csereként beállt Crespo révén szépített, majd egyenlített, amikor Vieira bepofozta közelről Ibrahimovic lecsúszott lövését.

A hajrában a svéd támadó eldönthette volna a meccset, de ziccerben a bal kapufa mellé gurított, így jöhetett a hosszabbítás. A 94. percben Figo végzett el szabadrúgást 22 méterről, és gyönyörűen tekert a jobb sarokba, már az Inter vezetett. A Roma ráadásul megfogyatkozott a túlóra 10. percében, amikor Chivu nem túl szalonképesen nehezményezte, hogy Saccani bíró lefújta a Figóval történt ütközését.

A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így az Inter 1989 és 2005 után harmadszor hódította el a trófeát.

olasz Szuperkupa-döntő:
Internazionale - Roma 4-3 (1-3, 3-3, 4-3) - hosszabbítás után
gól: Vieira (44., 74.), Crespo (65.), Figo (94.), illetve Mancini (13.), Aquilani (25., 34.)
kiállítva: Chivu (100., Roma)