Vágólapra másolva!
Mint a "Tátott száj!" rovatunkból oly sokszor kiderült, Angliában a szurkolók előszeretettel fogadnak kedvenc csapatukra még akkor is, ha tisztában vannak vele, hogy kevés esélyük van a győzelemre, az azonban meglehetősen ritkán fordul elő a briteknél, hogy valaki a saját csapata vereségére tegyen fel némi pénzt.

Néhány éve azonban egy élelmes fiatalember, bizonyos Ben Perry éppen így tett, és hűtlenségének hála közel 50 ezer fonttal lett gazdagabb. A Leicester Citynek szurkoló Perry persze nemcsak a Rókák ellen fogadott, hanem egy 14-es kötés egyik tagjaként tette meg a Leicester vereségét a Chelsea FC ellen. Mivel ez utóbbi találkozó volt az utolsóként lebonyolított összecsapás a megjátszott találkozók közül, és az összes többi mérkőzés eredményét sikerült eltalálnia, így aztán vasárnap délután ezúttal nem azért drukkolt, hogy kedvencei nagy meglepetést okozva pontot vagy pontokat szerezzenek a londoniak ellen, hanem azért, hogy ezúttal ne szülessen szenzáció.

Számítása bejött, a Chelsea sima 4-0-s győzelmet aratott. "Nagyon sajnálom, hogy a szeretett Leicesteremet kitömték, ugyanakkor repesek az örömtől a pénz miatt" - foglalta össze ambivalens érzéseit az eszét a szíve elé helyező fogadó.

A dél-afrikai bajnokságban szereplő Hellenic együttesénél még nagyobb tétben játszanak: az ország legrégebbi profiklubja a pontvadászat felénél érdekes lépésre szánta el magát. Az élvonal utolsó pozíciójában álló egyesület ugyanis potom 400 ezer fontért eladta a helyét a másodosztályban szereplő Premier Unitednek, és a két gárda azonnali hatállyal helyet is cserélt.

Első látásra mindez talán kissé érthetetlen lépésnek tűnik, de jobban belegondolva van benne ráció. Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy a Hellenic helyét átvevő Premier United nem tud feljebb lépni a tabellán, és kiesik, ugyanakkor azt sem lehet kizárni, hogy a másodosztályba került Hellenic kiharcolja a feljutást, elvégre a Premier United lemaradása csak hat pont volt az első helyezettől. Ez esetben a következő szezonban minden ugyanúgy állna, mint a mostaniban: a Premier United a másodosztályban, a Hellenic pedig az élvonalban szerepelne - utóbbi azonban 400 ezer fonttal gazdagabb lesz.