Vágólapra másolva!

A boszorkány sem segített az angol klubon

Ha egy csapatnak nem megy a játék, és nem jönnek az eredmények, akkor a klub kis túlzással szinte mindent megpróbál annak érdekében, hogy a helyzet megváltozzon. Így volt ez az egyik angol amatőrbajnokságban a jó nevű Screfix Direct Premier Divisionban szereplő Frome Town FC-nél is, amelynek vezetősége meglepődve tapasztalta, hogy a gárdának hazai pályán egyszerűen semmi sem jön össze.

Míg az együttes idegenben szorgosan gyűjtögette a pontokat, és összesen 31 gólt ért el, addig a csapat otthonában, a Badger's Hillen csupán három találatot szerzett, és egyetlen győzelmet sem ünnepelhetett. Nyilvánvaló volt, hogy a pálya el van átkozva, ilyen esetben pedig az is egyértelmű, hogy olyan valakit kell hívni, aki ezt az átkot fel tudja oldani. A gondolatot tett követte, és a klub fel is vette a kapcsolatot egy helyi fehér boszorkánnyal, bizonyos Tatania Hardie-val. A boszi, aki szakértőnek számít a témában, hiszen már négy könyvet is írt a mágiáról, bele is egyezett abba, hogy megpróbál segíteni a klubon.

"Egyelőre nem tudom, hogy mi lehet a probléma: lehet, hogy a focisták némelyike érzékeny a pálya alatt található esetleges erővonalakra, de az sincsen kizárva, hogy a Badger's Hillt valóban elátkozták." A boszorkány mindenesetre a Paulton Rovers FC elleni mérkőzés előtt megjelent a pályán, a kezdőkörben mindenféle furcsa mozdulatokat tett a kezével, majd odahívta a focistákat, hogy önbizalmat öntsön beléjük. A módszer azonban nem járt sok sikerrel, hiszen bár a csapat gólt szerzett, ennek ellenére 2-1-es vereséget szenvedett.

Néhány évvel ezelőtt a negyedosztályú Scarborough kapusa, Leigh Walker is joggal érezhette, hogy az égiek összefogtak ellene. A portás a Chelsea FC elleni FA-kupa-mérkőzésen kiválóan védett, csupán egy gólt kapott, és a londoniak kapuvédője, Carlo Cudicini a lefújást követően nekiadta a mezét, sőt még alá is írta azt. Walker természetesen nagyon örült az ajándéknak, és szerette volna bekeretezve kitenni a lakása falára, ám balszerencséjére édesanyja, meglátva, hogy a mez bizony meglehetősen sáros, berakta a ruhadarabot a mosógépbe, és a tisztításban nemcsak a sár, hanem Cudicini aláírása is eltűnt róla. A mama persze tagadja, hogy ő lenne a hibás, szerinte az olasz hálóőrnek vízálló tollat kellett volna használnia.