Vágólapra másolva!

A bírót könnyebb pótolni a labdánál

Játékvezető nélkül meglehetősen nehéz megrendezni egy mérkőzést, még az alacsonyabb osztályokban is, így ha a sípmester valamely ok miatt nem tudja ellátni a feladatát, akkor a rendező csapat könnyen bajba kerülhet.

Valami hasonló történt a spanyol harmadosztályban is, ahol a CF Palencia és a CD Mirandés összecsapása annak rendje s módja szerint kezdődött, ám alig lendültek játékba a csapatok, a bíró, bizonyos Pérez Alleres megsérült, és nem tudta folytatni a találkozót.

A helyiek persze nem szerették volna, ha a meccset más időpontban kell folytatni, éppen ezért a hangosbeszélőn keresztül megkérdezték a nem valami nagy számú nézőközönséget, hogy akad-e közöttük esetleg valaki, aki ki tudja segíteni őket. A két csapat szerencséjére a lelátón ott ült Roberto Maestro is, aki egy nappal korábban tette le a játékvezetői vizsgát, és arra várt, hogy a helyi szövetség hamarosan beossza őt egy mérkőzésre. A fiatalember azonban a területi bajnokság helyett rögtön a harmadik vonalban debütálhatott, még ha nem is játékvezetőként, hanem partjelzőként, a bírói szerepkörbe ugyanis az egyik asszisztens ugrott be.

Van ahol nem a játékvezető vagy a partjelző, hanem a labda hiánya okoz problémát, és valljuk be: kétségtelen tény, hogy bíró nélkül azért lehet focizni, játékszer nélkül viszont lehetetlen. Nem csoda, hogy az anyagi gondokkal küszködő holland FC Twente vezetősége nem örült annak, hogy a meccseken a lelátóra felrúgott labdák gyakran nem kerültek vissza a pályára, márpedig egy-egy ilyen eltűnt játékszer 125 euróba került a klubnak. Az enschedei egyesület vezetősége éppen ezért közleményben kérte a drukkereket, hogy lehetőség szerint mindig szolgáltassák vissza a labdát a labdaszedőknek, ezzel is segítve a klubot.