Vágólapra másolva!
A magyar futballválogatott Európa-bajnoki selejtezősorozatát csoportjában azzal a norvég együttessel szemben kezdi meg szeptember 2-án, amely odahaza szerda este döntetlenre végzett a brazilokkal.

Az oslói barátságos 90 perc 1-1-e alapvetően mindkét gárdának megfelel, hiszen egyfelől a házigazdák - alighanem egyedüliként a világon - továbbra is büszkén hirdethetik magukról, hogy övék az egyetlen olyan csapat, amely sosem vesztett a dél-amerikai labdaművészek nemzeti válogatottjával szemben (az eddigi négy meccsükből kettőt nyertek az északiak, s kettő lett döntetlen), míg a nyári, németországi világbajnokságon csalódást keltő brazilok egy teljesen átalakított gárdával léptek pályára a norvég fővárosban.

Ez volt a selecao új kapitányának, az egykori nagyszerű futballista Dungának a bemutatkozó mérkőzése, s az "európai mumussal" szemben valamelyest javított az eddigi mérlegen. A spanyol hírügynökség értékelésében "diszkrét találkozóként" jellemzett meccsen a hazaiak Pedersen találatával az 51. percben jutottak előnyhöz, amelyet az egyik újonc brazil, Daniel Carvalho tüntetett el a 62. percben.

Az "iksszel" a vendégek részben feledtették legutóbbi összecsapásuk kudarcát, amennyiben az 1998-as, franciaországi vb-n a csoportkörben 2-1-re a norvégok diadalmaskodtak. Az EFE beszámolójában elsősorban Dunga legénységével foglalkozik, azt írva róla, hogy minden csapatrészében motivált és fiatal együttest állított össze, amely gyors játékkal, ügyes ritmusváltásokkal hívta fel magára a figyelmet, de taktikailag még erősen éretlen a társaság.

Az ismertebb és tapasztaltabb játékosok közül az ezúttal a Cafú helyett a csapatkapitányi szalagot viselő Lúcio és a szintén védő Juan kapott lehetőséget a németországi vb-t megjárt alapcsapatból, illetve öten a tartaléksorból léptek elő most Dungánál kezdőemberré: szélsőhátvédként Cicinho és Gilberto, a középpályán Gilberto Silva, elöl pedig Robinho és Fred.

A norvégoknál a kapus Myhre kapott dicséretet, Pedersen gólját viszont a kihagyó brazil védekezés számlájára írta a beszámoló.

A két csapat összeállítása így festett:
Norvégia: Myhre - Rambekk, Hangeland, Hagen, Riise - Stromstad (Grindheim, 79,.), Hastad, Andersen, Pedersen (Arst, 71.) - Solskjaer (Ivensen, 46.) , Carew
Brazília: Gomes - Cicinho (Maicon, 52.), Lucio, Juan (Alex, 77.), Gilberto - Edmilson (Dudú Cearense, 72.), Gilberto Silva, Elano (Julio Baptista, 81.), Daniel Carvalho (Vágner Love, 71.) - Robinho , Fred

Közép- és dél-amerikai válogatottak barátságos mérkőzései:
Chile - Kolumbia 1-2 (0-0)
Venezuela - Honduras 0-0
Peru - Panama 0-2 (0-1)
Guatemala - Haiti 1-1 (0-0)

Ikszeltek a brazilok a norvégokkalhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20060816magyarorszag.html?pIdx=3