Vágólapra másolva!

Balett volt a futballsiker titka

Az egykoron szebb napokat is megélt Queen's Park Rangers néhány éve az angol harmadik vonalban (is) szerepelt, ám a klub drukkereinek némi reményre ad okot, hogy a csapat 20 forduló után vezette a Division Two küzdelmeit, vagyis minden esélye megvolt arra, hogy felverekedje magát a második vonalba.

A hírek szerint a jó szereplésnek egy különleges edzésmódszer volt a titka: a QPR játékosai ugyanis néhány héten keresztül együtt tréningeztek az Angol Nemzeti Ballett tagjaival, ami minden bizonnyal új dimenziókat nyitott számukra. Az ötlet az egyesület erőnléti edzőjének, Scott Rushtonnak a fejéből pattant ki, igaz, az első lépést nem ő, hanem a balett-társulat tette meg, amelynek vezetője a minél jobb erőnlét megszerzésének érdekében kereste fel Rushtont. A szakember kapva kapott az alkalmon, mivel úgy gondolta, hogy a balett bizonyos elemei segíthetik a futballistákat.

"Úgy gondoltam, hogy sok mindent tanulhatunk tőlük, éppen ezért összehoztam egy közös foglalkozást a társulat egyik próbatermében. A balett-táncosok nagyon ruganyosak, szervezetükben rendkívül kevés zsír található, éppen ezért az edzésmódszereik bizonyos elemeit a labdarúgásban is lehet hasznosítani. Az utóbbi időben sokkal kevesebb húzódásos sérülés van a csapatban, és a felépülési időszak is rövidebb lett" - fejtette ki a tréner, aki maga is részt vett a közös foglalkozásokon, akárcsak a vezetőedző, Ian Holloway.

A csapatkapitány, Steve Palmer elmondása szerint eleinte kissé kétkedve fogadták a dolgot, de később rájöttek, hogy valóban hasznos lehet a számukra. Legalábbis addig, amíg nem kell tütüt viselniük...