Vágólapra másolva!
Sokak szerint a török labdarúgás hatalmas fejlődésének egyik fő oka az volt, hogy a félholdasok a nyolcvanas évektől kezdve rengeteg külföldi trénert alkalmaztak, akiknek segítségével az ország futballja sokat javult. Kétségtelen, hogy egy fejlettebb futballkultúrájú államból érkezett szakember rengeteget segíthet, és Romániában ezt valósággal tökélyre fejlesztették.

A fővárosi FC National néhány éve szerződtette az olasz Walter Zengát, akinek vezérletével a csapat aránylag jó eredményeket ért el, de az egykori kapus nem csak a futballpályán és az edzéseken segített a románoknak, hanem a főzésben is. Zenga ugyanis leginkább a bukaresti Trattoria il Calcio nevű étteremben étkezett, nem véletlenül, hiszen a helység tulajdonosa nem más, mint a National fő részvényese, Gino Iorgulescu.

A szakvezető általában véve is elégedett volt az étteremmel, azonban az egyik fogás, a sertéshúsból készített cotoletta nem nagyon tetszett neki. Éppen ezért meglátogatta a főszakácsot, Vali Salageant, és adott neki néhány tanácsot, hogy miként tehetné még ízletesebbé a fogást. "Olaszországban általában marhahúsból készítik ezt az ételt, a románok viszont sokkal több sertést esznek, ezért volt szükség a segítségemre" - fejtette ki Zenga, míg a szakács rendkívül elégedett volt a trénerrel, mint elmondta, az olasz szakember valóban segített neki.

Olyannyira, hogy az ominózus fogást el is nevezte az FC Internazionale egykori portásáról, a bukaresti Trattoria il Calcióban tehát ma már Milanese alla Zengát is lehet rendelni. Ez persze nem egyedi eset, hiszen amikor a tréner az Egyesült Államokban dolgozott, szintén elégedetlen volt a helyi olasz étteremmel, így Bostonban is megtalálható a Milanese alla Zenga.