Vágólapra másolva!
A Leeds United szurkolóinak nem sok sikerélményben volt részük a 2003-2004-es idényben: csapatuk sokáig az utolsó helyen állt a Premier League-ben, sorra kapta a megrendítő erejű pofonokat, a klub másfél év alatt három edzőt rúgott ki, arról nem is beszélve, hogy rekordnagyságú adósságot halmozott fel. tóbbi okán az új vezetőség igyekezett csökkenteni a költségeket, s az egyesület sorra eladta legjobb játékosait, de nem csak focistától kellett megválni.

Történt ugyanis, hogy a korábbi elnök, Peter Ridsdale (aki a szurkolók szemében az adósságok első számú okozója) pár évvel korábban vett 11 darab, a klub színeiben (kék, sárga és fehér) pompázó halat, hogy ezzel is feldobja az elnöki irodát. "A halak szerencsét hoznak. Akárhányszor távolkeleti üzletfelekkel tárgyalok, az irodájukban mindig van egy akvárium" - fejtette ki Ridsdale, ám a halak a jelek szerint ezúttal nem hoztak szerencsét.

Ridsdale később lemondott posztjáról, utódja pedig úgy döntött, hogy nincsen szüksége az akváriumra, és kidobta a halakat, amit az angol közvélemény meglehetősen derűsen fogadott, mások viszont nem nagyon értették a dolgot, hiszen a 72 millió eurós adósságot ez nem csökkentette különösebben. "Olyan, mintha a süllyedő Titanicon azért még megtisztítanák az ablakokat" - mondta az egyik szakíró.

A Leedsnél eközben valószínűleg már a klubon belül is sokan elveszítették a reményt, amire remek példa volt az egyesület hivatalos honlapja. A site természetesen igyekezett naprakész információkkal szolgálni, de ez sem lehetett magyarázat arra, hogy az Arsenal FC elleni mérkőzés alatt már az első félidőben az "elveszítve" szó jelent meg a meccs mellett. Kétségtelen, hogy az Ágyúsok 45 perc alatt háromgólos előnyhöz jutottak, de annyi bizalom azért lehetett volna a webmesterekben, hogy kivárják a lefújás pillanatát...