Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteken levélben lemondásra szólította fel Ináncsy Miklóst, az egyesület elnökét. A testület tagjai kilátásba helyezték, hogy visszahívják az egyesületi vezetőt, amennyiben nem távozik önként. A levelet az elnökségi tagok közül Maglódi Lajos és Debreceni István nem írta alá.

Ináncsy Miklós közleményben leszögezte: addig mindenképpen marad a klub élén, amíg le nem zárulnak a befektetői tárgyalások a lehetséges szlovák partnerrel.

"A bizalmatlansági kezdeményezés időzítése bizonyára nem véletlen. Erre ugyanis éppen akkor került sor, amikor a szlovák befektetővel való tárgyalások közvetlenül az aláírás előtti szakaszig jutottak el" - írja Ináncsy.

"Ez a felszólítás azok érdekeit szolgálja, akik nem érdekeltek a Fradi ügyének rendezésében. Valószínűleg attól tarthatnak, hogy az eredményes befektetői tárgyalások révén az én nevemhez kötődik a siker, ami az FTC megmentését jelenti. Lehet, hogy akik vezető tisztséget akarnak betölteni a klubban, azoknak semmi sem drága, még az egyesület létérdekeit is képesek alárendelni saját személyes ambícióiknak."

A vezető szerint jelenleg az a legfontosabb, hogy anyagi forráshoz jusson az egyesület, ezért - mivel törvényesen megválasztották - folytatja a tárgyalásokat a lehetséges befektetőkkel, és jövőjéről az egyeztetések végeredményének függvényében dönt.

Ináncsy közleményében hangsúlyozta: azok szólították fel lemondásra, akik két héttel ezelőtt egyhangúlag megerősítették tisztségében. Hozzátette: a levél aláírói közül többen személyes beszélgetések alkalmával még péntek délelőtt is bizalmukról biztosították őt.