Vágólapra másolva!
A Chelsea klasszis védője, John Terry lett az angol labdarúgó-válogatott új csapatkapitánya. Az erre vonatkozó döntést csütörtökön tette közzé a szigetországi szövetség honlapján az új szövetségi kapitány, Steve McClaren.

A 25 éves, 29-szeres válogatott Terry David Beckhamet követi a poszton, ő ugyanis a világbajnokság után - a negyeddöntős kiesést követően - visszaadta a karszalagot, amelyet öt évig viselt.

Az új csapatkapitány személye találkozott a szurkolók kívánságával, egy közvélemény-kutatás szerint ugyanis a drukkerek 51 százaléka a Chelsea sztárját akarta a poszton látni. A fanatikusok 46 százaléka egyébként a Liverpool kapitányát, Steven Gerrardot látta volna a legszívesebben csapatkapitányként. A voksok két százalékát kapta a Manchester United jobbhátvédje, Gary Neville, s egyetlen százaléknyi jutott a Chelsea karmesterének, Frank Lampardnak.

Egy hír a Premiershipből: széles körben ismertté vált éjszakázásáért megbünteti holland labdarúgóját, Andy van der Meydét az Everton. A válogatott középpályást hétfőn hajnalban kórházba kellett szállítani, mert egy liverpooli bárban rosszul lett, miután feltehetőleg mérgezett italt fogyasztott. A hatóságok vizsgálják az ügyet, a belvárosi vendéglátóipari egységekben nyomozást indítottak.

"Beszéltem Andyvel és nagyon sajnálja a történteket. Ennek ellenére bírságot kap, mert nem lett volna szabad szórakoznia" - mondta David Moyes vezetőedző. Időközben a játékos már elhagyhatta a klinikát.