Vágólapra másolva!
Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a jövő szerdai, Ausztria elleni barátságos mérkőzésre készülő 25 fős keretét.

A grazi találkozó előtt a csapat tagjai hétfőn délben találkoznak a Puskás Ferenc-stadionban. Ezt követően orvosi vizsgálatra mennek, majd elutaznak Tatára, ahol 18 órától zárt kapus edzést tartanak. A tréning első 15 percében a televízióknak és fotósoknak lehetőségük lesz felvételeket készíteni.

Kedd reggel, az orvosi vizsgálatok folytatását követően indul a 20 főre szűkített együttes busszal Grazba, ahol a mérkőzés helyszínén és időpontjában, 20.30-tól gyakorol majd. A keretbe Bozsik Péter két olyan játékost - Horváth Andrást és Kabát Pétert - hívott be, akik tavasszal nem jutottak szóhoz nála.

Az osztrák szövetség (ÖFB) csütörtöki bejelentése szerint jól fogynak a jegyek a barátságos labdarúgó-mérkőzésre: a belépők közül 7500 már elkelt. A jelentős érdeklődés valószínűleg annak is köszönhető, hogy az ÖFB a fiatalabb korosztálynak mérsékelt árakat szabott meg: a 15 év alatti gyermekek már 2,50 euróért bejuthatnak a grazi stadionba, 19 éves korig, illetve diákigazolvánnyal pedig 7,50-től kaphatók a jegyek. A hölgyek számára is kedvező árú belépőket kínálnak.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Fülöp Márton (Tottenham), Végh Zoltán (MTK)
hátvédek: Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Éger László (Debrecen), Kiss Zoltán (Debrecen), Vanczák Vilmos (Újpest), Lőw Zsolt (TSG Hoffenheim), Juhász Roland (Anderlecht), Halmosi Péter (Debrecen), Sebők Vilmos (ZTE), Komlósi Ádám (Debrecen)
középpályások: Dárdai Pál (Hertha), Molnár Balázs (ZTE), Horváth András (Sopron), Tóth Balázs (Malatyaspor), Polonkai Attila (REAC), Kabát Péter (SV Paching), Huszti Szabolcs (Hannover 96)
csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Szabics Imre (Mainz), Czvitkovics Péter (MTK), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Sowunmi Thomas (Slovacko), Simek Péter (Poli Temesvár).

* * *

Hétfőtől országszerte megvásárolhatók lesznek a belépők a labdarúgó-válogatott első Európa-bajnoki selejtezőjére, a Puskás Ferenc-stadionban szeptember 2-án 20 órakor kezdődő Magyarország-Norvégia találkozóra. Bozsik Péter együttesének ez lesz az első tétmérkőzése. A jegyekhez az IBUSZ irodáiban lehet hozzájutni 3000, 4000 és 6000 forintos áron. Az összecsapást a holland Eric Braamhaar vezeti, négy nappal később Zenicán, a Bosznia-Hercegovina elleni selejtezőmérkőzésen a ciprusi Kosztasz Kapitanisz fújja majd a sípot.