Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic, az élvonalból kizárt Juventus labdarúgócsapatának svéd támadója 24,8 millió euróért az Internazionale együtteséhez szerződött.

A 24 éves válogatott csatár klubváltása annak ellenére sem meglepő, hogy a torinói együttes vezetői korábban úgy nyilatkoztak, Fabio Cannavaro, Emerson (Real Madrid), Lilian Thuram, Gianluca Zambrotta (Barcelona) és Patrick Vieira (Internazionale) távozása után több kulcsembertől nem válnak meg. Ibrahimovic ugyanis már hetekkel ezelőtt kijelentette, semmiképpen sem akar a másodosztályban futballozni, s a gárda nyári felkészülési mérkőzésein már nem is jelent meg.

A Juventus elöljárói ezért úgy döntöttek, hogy annak a csapatnak adják el Ibrahimovicot, amely a legjobb ajánlattal áll elő, így a futballista a korábbi olasz sajtóértesülésekkel ellentétben nem az AC Milanban, hanem a másik milánói gárdában, az Interben folytatja a pályafutását.

Az eddigi hat távozó után könnyen elképzelhető, hogy Mauro Camoranesi is elhagyja a Zebrákat, Alessandro Del Piero és Pavel Nedved viszont megígérte, hogy marad a nehéz helyzetben lévő csapatnál.

A bundabotrányban leginkább érintett Juventust a másodosztályba száműzték, ahol 17 pont levonással vág neki a szezonnak. Ezenkívül megfosztották az elmúlt két évben szerzett bajnoki címeitől.