Vágólapra másolva!
A profi kluboknál általában súlyos büntetéssel jár, ha valaki késve jelenik meg az edzésen, ilyenkor a focista előállhat bármilyen indokkal, nem nagyon tudja meghatni a trénert. Hasonlóan járt néhány éve a holland FC Groningen csatára, Martin Drent is, aki korábban győztes gólt ért el a Vitesse Arnhem elleni bajnokin.

A focista ennek megfelelően vidám hangulatban érkezett a másnap reggeli tréningre, ám meglepve látta, hogy az edzőpálya zárva van, és senki sincsen a környéken. Megpróbálta felhívni néhány játékostársát és az edzőt, de senkit sem sikerült elérnie, így joggal gondolhatta, hogy az edzés elmarad, csak éppen őt felejtették el erről értesíteni. Drent tehát fogta magát, hazament, hogy kipihenje az előző esti mérkőzés fáradalmait, majd nagy meglepetéssel fogadta, amikor hétfőn azzal várták a klubházban, hogy három napig nem látogathatja az első csapat edzéseit, és 250 euró büntetést is kell fizetnie, mert nem jelent meg a vasárnapi edzésen.

Mint kiderült, a megoldást a téli időszámítás jelentette: Drent megfeledkezett arról, hogy szombatról vasárnapra virradóra egy órával vissza kell állítani az órát, és így egy órával korábban jelent meg az edzőpályán - ő legalábbis ezt állítja. Éppen ezért nem tartja jogosnak büntetését, hiszen nem arról van szó, hogy késett volna - egész egyszerűen túl korán jelent meg.

Ennél valamivel ártatlanabb tévedés áldozata lett néhány esztendővel ezelőtt a német 1. FC Kaiserslautern kameruni védője, Lucien Mettomo, aki a szezon közben kölcsönbe érkezett a Manchester Citytől. A futballista honfitársával, Bill Tchatóval együtt nézte a Schalke 04-Eintracht Frankfurt bajnokit, amikor valami furcsa dolog tűnt fel neki: mintha a gelsenkircheniek csapatában ugyanaz a játékos szerepelne, aki egy nappal korábban még a Kaiserslautern színeiben játszott. Rá is kérdezett a dologra Tchatónál, aki jót mulatott a kérdésen, majd felvilágosította Mettomót, hogy nem ugyanarról a játékosról van szó, csupán arról, hogy az Altintop ikrek közül Halil a 'Lauternben, Hamit pedig a Schalkében futballozik.