Vágólapra másolva!
A sportfogadások paradicsoma még mindig Anglia, ahol szinte mindenre lehet fogadni - már ha a bukmékereknél is úgy akarják. Ezt használta ki annak idején bizonyos Eddie Kirkland, aki úgy gondolta, érdemes száz fontot feltennie arra, hogy kisfia egy napon pályára lép az angol nagyválogatottban.

A William Hill fogadóirodánál természetesen nem ellenkeztek, minden bizonnyal azt gondolták, hogy ennél könnyebben még sohasem kerestek száz fontot, és meglehetősen jó oddsot ajánlottak a büszke apának: amennyiben a srác valóban válogatott lesz, úgy a Kirkland família százszoros összeget kaphat.

Telt-múlt az idő, a kis Chris tovább cseperedett, és egész jó futballkapus lett belőle, hamarosan a Coventry City első csapatában találta magát, bemutatkozhatott a Premier League-ben, majd a Liverpool FC vette meg, miközben a különböző korosztályos válogatottakban rendre pályára lépett. A nagyválogatott azonban távolinak tűnt, hiszen Kirkland csak második számú kapusnak számított a Vörösöknél - a William Hillnél így valószínűleg alaposan leizzadtak, amikor néhány évvel ezelőtt Sven-Göran Eriksson némileg váratlanul meghívta a portást a horvátok elleni válogatott keretbe. Eddie papa valószínűleg már dörzsölte a tenyerét, de a bukik, úgy látszik, beszélhettek Erikssonnal, mert a keretben szereplő focisták közül egyedül Kirkland volt az, aki nem lépett pályára a barátságos találkozón. Persze, ami késik, nem múlik...