Vágólapra másolva!
Az esetleges incidensek elkerülése érdekében 650 rendőr és 400 biztonsági ügyel a rendre kedden este a Dinamo Zagreb-Arsenal labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőn.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a nyugodt körülmények biztosítása végett tárgyaltak a helyi ultrák, a Bad Blue Boys (BBB) hangadóival is. "Tudomásukra hoztuk, hogy botrányokozás esetén a Dinamo kemény büntetésre számíthat. Arra kértük őket, legyenek észnél és sportszerűen bíztassák a csapatukat, továbbá kerüljék el az összetűzést az angol drukkerekkel."

A BL-döntős Arsenalt 1500 szurkoló kíséri el a 21.05-kor kezdődő összecsapásra. A londoniak nem számíthatnak a májusi FC Barcelona elleni BL-fináléban kiállított német válogatott kapusukra, Jens Lehmannra, illetve a hátvéd Ashley Cole-ra.

Cole-nak állítólag erőnléti gondjai vannak, brit lapok szerint azonban a válogatott futballista folyamatosan tárgyal az FC Chelsea-vel és ő kérte, hogy ne játsszon a találkozón, mert ebben az esetben más klubban már nem szerepelhetne európai kupameccsen a 2006/2007-es szezonban.

A másik keddi találkozón Bécsben az Austria Wien, Sáfár Szabolcs csapata a portugál Benficát fogadja. Frankie Schinkels, az Austria vezetőedzője szerint csapatának legfeljebb 30 százalék esélye van arra, hogy a klub történetében először túljusson a kvalifikációs körön.

"A Benfica minden tekintetben jobb nálunk, mi viszont hihetetlenül elszántak vagyunk és az akarat csodákra lehet képes" - mondta. "Ezenkívül ellenfelünk számára létkérdés a továbbjutás, ezért a Benficán sokkal nagyobb a nyomás, úgy tudom a lisszaboniak a gazdálkodásukba bekalkulálták a csoportkört is. Ha nekünk sikerülne a bravúr, bruttó 7-8 millió eurós bevételhez jutnánk, ami a költségvetésünk egyharmada. Az éves üzleti tervünket a vezetők úgy készítették el, hogy nem kalkulálták be a csoportkört, ezért a klub működése a kiesésünk esetén is biztosított."