Vágólapra másolva!

Zene és foci, foci és zene

A zene és a labdarúgás kapcsolatáról már többször írtunk Tátott száj című rovatunkban, de emlékezetünk szerint eddig arra még nem volt példa, hogy egy aktuális slágerlistás zenekar egy tagja beálljon futballistának (legalábbis külföldön, hiszen nálunk a szép emlékű VIP együttes egyik tagja, Rakonczai Imre annak idején a másodosztályban is megfordult).

Az Angliában rendkívül népszerű So Solid Crew egyik tagja, bizonyos Harvey azonban szakított ezzel a hagyománnyal, és némiképpen a zenével is annak érdekében, hogy az angol Ryman Premier Divisionban (ez körülbelül a hetedik vonalnak felel meg) focizhasson. A Michael Junior Harvey névre hallgató fiatalember egykoron a Barnet FC-nél is szerepelt ifistaként, de nem kapott profiszerződést, és az elmúlt években inkább a zenére koncentrált.

Most viszont ismét kedvet kapott a futballhoz, és miután a próbajátékon lenyűgözte az amatőr Ford United edzőjét, Craig Edwardot, a klub szerződtette. "Szó sincsen róla, hogy ez valami reklámfogás lenne. A srác valóban tud futballozni" - jelentette ki a szakvezető, majd hozzátette: "Remélem, a következő hazai meccsünkre sokkal többen lesznek kíváncsiak". Várhatóan a tinilányok fognak tolongani...

És ha már a zenéről van szó: amikor Paolo di Canio a Charlton Athletichez szerződött, alaposan meglepte újdonsült csapattársait. A talján támadó először a londoniak tartalékcsapatában lépett pályára a Wimbledon FC ellen, és teljesítményére nem lehetett panasz, gólt is szerzett - ám az öltözőben már nem voltak ennyire elégedettek vele. A találkozó előtt ugyanis egy operalemezt tett be a CD-játszóba, ráadásul maga is teljes hangerővel énekelte az ominózus áriát.

"Megyek be az öltözőbe, és Paolo éppen valamilyen olasz operát hallgatott, meglehetősen hangosan. Régebben mindig rockzenét hallgattunk a meccsek előtt, így kissé meglepődtem, de nyitottak vagyunk az újdonságokra" - mesélte az esetet követően a gárda portása, az ír Dean Kiely.