Vágólapra másolva!
Az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, a szeptember 9-10-i hétvégén kezdődik meg az olasz labdarúgó-bajnokság 2006/2007-es idénye. A halasztásra a bundabotránnyal összefüggésben született elmarasztaló döntések, illetve a várható fellebbezések miatt kerül sor.

A másodfokon eljáró testület múlt kedden enyhítette a korábban hozott ítéleteket: a Juventus marad a másodosztályban, de a korábbi 30 helyett "csak" 17 pont levonással vág neki a szezonnak. A Fiorentina a második vonalból "visszakerült" az élvonalba, ahol azonban 19 büntetőponttal indul. A Lazio a firenzeiekhez hasonlóan másodfokon "visszajutott" az első osztályba, és ott 11 pont hátránnyal kezdi meg szereplését. Az AC Milan a korábbi 15 helyett 8 pont levonással rajtol az élvonalban, és elindulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A Juventus már benyújtotta hivatalos fellebbezését az Olasz Olimpiai Bizottsághoz (CONI), de hasonló lépést tervez a Fiorentina és a Lazio is. A CONI vizsgálóbizottságának nincs joga megváltoztatni a határozatát, viszont közvetíthet a klubok és az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) között. Ha a szembenálló felek egyezségre jutnak egymással, akkor közösen kérhetnek egy új eljárást.

A május 5-én kirobbant botrány kulcsfigurája Luciano Moggi, a Juventus azóta lemondott főigazgatója volt, akit azzal vádoltak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

Később a másik három klub és több személy csalására is fény derült. Az olasz szövetség (FIGC) által kezdeményezett perben 26 klubvezetőt, játékvezetőt és asszisztenst vádoltak meg. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása, hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódtak. Moggit öt évre eltiltották a futballal kapcsolatos tevékenységektől.