Vágólapra másolva!
A nyári felkészülési időszakban lejátszott barátságos mérkőzések többségének nincs túl nagy jelentősége, legalábbis ami az eredményt illeti, így gyakran előfordul, hogy az edző a szünetben vagy a második félidőben a teljes csapatot lecseréli annak érdekében, hogy valamennyi játékosának bizonyítási lehetőséget adjon, illetve felmérje edzettségi állapotukat.

Néhány esztendeje a Liverpool FC mesterének, Gérard Houllier-nek is ez volt a szándéka csapata thaiföldi túráján, és a helyi nemzeti tizenegy elleni mérkőzés előtt erről tájékoztatta is a játékvezetőt. A bíró szintén thaiföldi volt, és az angoltudása valószínűleg nem volt tökéletes, mert kissé félreértette a gall trénert: úgy gondolta, Houllier azt szeretné, ha az első félidő pontosan egy óráig tartana.

Ennek megfelelően a 45 perc letelte után esze ágában sem volt a sípjába fújni, hiába tiltakozott kézzel-lábbal a dolog miatt a thaiföldiek angol szövetségi kapitánya, Peter Withe. Az első játékrész hatvan percig tartott, vagyis a mérkőzés összesen 105 percen keresztül zajlott. A találkozót egyébként a Liverpool FC nyerte meg 3-1-re Emile Heskey és Vladimír Smicer góljaival, Houllier pedig a mérkőzést követően megjegyezte: "Ez volt életem leghosszabb félideje."