Vágólapra másolva!
A 2012-es magyar-horvát Európa-bajnoki pályázati bizottság képviseletében hétfőn Dénes Ferenc prezentálta a szállodai garanciákat az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA).

Ezt Gyárfás Tamás, a magyar Eb pályázati bizottság elnöke jelentette be a külföldi hírügynökségek tudósítóinak rendezett sajtóbeszélgetésen. Hozzátette: mindkét részről 36 hotelt kell biztosítani a 16 résztvevő csapat, az UEFA vezetői, a bírók, az újságírók és az orvosok részére. Az összefogást mutatja, hogy Magyarországon még a külföldi tulajdonban lévő szállodák is hajlandók voltak az UEFA által meghatározott optimális árat garantálni 2012-re.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szintén az összefogást emelte ki: "A németországi vb-n tapasztaltam, hogy egy ország fogott össze, 2012-ben szeretnénk mi is egy új jövőképet, jobb perspektívát mutatni a fiataloknak" - mondta.

A most zajló úszó Európa-bajnokság kapcsán Kisteleki úgy nyilatkozott, hogy ez a rangos nemzetközi verseny ízelítőt adhat, milyen lehet labdarúgó Eb-t rendezni. A Ferencváros élvonalbeli kizárásával kapcsolatban pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy közös érdek, alapvető feltétel a szabályok betartása, s ennek a sokak által túl szigorúnak tartott lépésnek a megítélése egyre inkább pozitív, s ha hasonló szellemű lesz a folytatás, az mindenképpen nyereséget jelenthet a magyar futballnak.

Legközelebb, egy hónap múlva a szurkolók számára biztosított szállodák előzetes szerződéseit kell az UEFA-nak megküldeni, majd szeptember közepén az európai szövetség illetékes vezetői helyszíni szemlét tartanak a négy-négy horvátországi és magyarországi helyszínen, hogy megalapozott döntést hozhassanak december 8-án. A további pályázók: Ukrajna és Lengyelország közösen, valamint Olaszország.