Vágólapra másolva!
Hatalmas megtiszteltetésben lesz része két fiatal magyar labdarúgónak, ugyanis a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher csapatát erősítik majd szerdán a Nazionali di Piloti-Hungarian All Stars mérkőzésen. Mint Baumgartner Zsolt már korábban is jelezte, a pilóták részéről komoly az aggodalom amiatt, hogy a magyar csapat esetleg túl komoly játékerőt képvisel, ezért a tavalyi évhez hasonlóan erősítést kértek Schumiék. Az már korábban eldőlt, hogy Tököli Attila ott lesz a pilóták között, de most két tinisztár is helyet kapott a csapatban, a szombaton triplázó Hrepka Ádám és az U17-es válogatottból megismert Németh Krisztián személyében.

A két fiatal játékos természetesen örömmel fogadta a felkérést, és kiderült, mindketten imádják a Forma-1-et, így különös élmény lesz számukra, hogy együtt játszhatnak a sztárokkal. Hrepka és Németh azért is lesz kiváltságos helyzetben, mert a rendkívül szigorú szerződések és biztonsági előírások miatt a magyarok közül Baumgartner Zsolton, Talmácsi Gáboron és Tököli Attilán kívül pusztán ők ketten részesülnek abban a lehetőségben, hogy beléphetnek Schumacherék öltözőjébe. A két fiatal játékos már a Kempinski szállóban esedékes csapattalálkozón is ott lesz, és az In-Kal Security buszán Massáékkal együtt utaznak ők is a Puskás-stadionig.

Időközben a magyar sztárok is végrehajtottak egy erősítést, mégpedig Szabics Imre leigazolása révén egy idegenlégióst vetnek majd be. A válogatott csatár ezúttal védőként lép majd pályára. A magyar játékosok a következőképpen kommentálták meghívásukat.

Hrepka Ádám: "Óriási megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek a csapatban. Nagyon nagy élmény lett volna, ha játszhattam volna Schumacherék ellen, velük egy csapatban lenni pedig egészen különös dolog lesz. Nem mindennap lehet az ember egy hétszeres világbajnok és világszerte elismert sportoló társaságában. Láttam a tavalyi meccsen Schumit focizni, és tudom, hogy labdarúgóként is megállná a helyét, ahogyan Fisichella vagy Massa is. Remélem, hogy sikerül majd segítenem nekik a jó eredmény elérésében. Úgy terveztem egyébként, hogy nézőként ott leszek a meccsen, és a jótékony cél érdekében vettem is jegyet a barátaimnak, családtagjaimnak, de ebből most egy felesleges lesz, amit persze nem bánok. Örülök, hogy részvételemmel a rászoruló gyerekeket is segíthetem."

Németh Krisztián: "Általában minden meccsen a gólszerzés a feladatom, de ezúttal, úgy tudom, az előkészítés terén számítanak rám. Nagyon nagy élmény lenne, ha mondjuk a hétszeres világbajnok az én átadásom után tudna gólt szerezni. Azon leszek, hogy legalább egy gólt rúgassak Schumival, akiről tudom, hogy parádésan bánik a labdával, és nem véletlenül volt igazolt játékos Svájcban. Nagyon várom már a meccset, ahogy hallom, sokan lesznek, ami számomra azért is érdekes, mert soha nem játszottam még 8 ezernél népesebb közönség előtt."

Szabics Imre: "Világéletemben csatárt játszottam, így számomra most kicsit meglepő lesz ez a szerepkör, de természetesen örömmel vállalom. Tavaly láttam az eseményt a Duna Televízióban, és nagyon jól szórakoztam. Örülök, hogy idén én is ott lehetek a pályán, ahol talán váltunk majd pár szót Schumival kedvenc csapatáról, az 1. FC Kölnről, bár ebben a témakörben én most kevés pozitív dolgot tudok majd mondani neki. Annak nagyon örülök, hogy együtt játszhatok majd Détári Lajossal, Lipcsei Péterrel és Kiprich Józseffel."