Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a Hamburger SV került sorra.

A hamburgi együttes az előző szezonban nagy meglepetésre végig ott volt a Bundesliga élmezőnyében, és végül úgy lett bronzérmes, hogy a harmadik hely is csalódást jelentett a klubnak, hiszen sokáig a második pozícióban állt. Pedig a HSV így is nagy sikert ért el, hiszen hat év után tudott ismét felkerülni a dobogóra, és ezzel kiharcolta a Bajnokok Ligája selejtezőjében való részvételt.

Az átigazolási szezon azonban eddig nem éppen úgy alakult, ahogyan a hamburgi drukkerek szerették volna, mert eddig csupán két új szerzemény érkezett, miközben több kulcsfigura is távozott. A belga középhátvéd, Dabiel van Buyten eladása legalább jó üzlet volt, hiszen a focistáért, aki egyébként a HSV csapatkapitánya is volt, a Bayern München 10,5 millió eurót fizetett, és ebből az összegből nem csak Van Buyten utódját, hanem még egy játékost sikerült igazolni.

A védelem tengelyébe egy másik belga futballista, az RSC Anderlecht fiatal védője, Vincent Kompany érkezett, mégpedig nyolcmillió euróért - az ő megszerzése nem kis bravúr volt, hiszen sztárklubok egész sora versengett érte. A Van Buyten árából megmaradt 2,5 millió eurót pedig a Bayern München csatárára, José Paolo Guerreróra költötték.

A támadóra szükség is volt, hiszen ebből a csapatrészből rengetegen mentek el. A japán csatárt, Takahara Naohirót eladták az Eintracht Frankfurtnak 750 ezer euróért, a Besiktastól kölcsönvett brazil Aílton pedig visszatért Törökországba, miután az isztambuliak túl sokat kértek érte, és olyan jól nem játszott, hogy érdemes lett volna megvenni.

De a támadó részleget hagyta ott a csatárként és középpályásként is bevethető Szergej Barbarez, akinek nem hosszabbították meg lejáró szerződését, és hasonlóan jártak el Stefan Beinlichhel is. Nem csoda, hogy a HSV mindenképpen szeretne még egy csatárt igazolni, és a klubot a nyáron temérdek focistával hozták kapcsolatba. Szóba került többek között Jefferson Farfán, Patrick Kluivert, Milan Baros, Claudio Pizarro, Ivan Klasnic, de még Roy Makaay is - azonban egyelőre egyik transzfer sem valósult meg.

Pedig a klubnak nincs sok ideje, hiszen hamarosan kezdődik a Bundesliga, és ami még fontosabb, jön a BL-selejtező. Az előkészületi meccseken mindenesetre eddig veretlen a gárda, igaz, egyetlen komoly ellenfelével, a Blackburn Roversszel csak 1-1-es döntetlenre volt képes - és a legeredményesebb focista eddig a fiatal albán Besart Berisha volt, aki az előző szezonban kölcsönben a dán AC Horsensben játszott. Szombaton már a német ligakupában lép pályára a klub a Hertha BSC ellen, augusztus 8-án a Bajnokok Ligája selejtezője is megkezdődik a HSV számára, majd jön a Bundesliga rajtja.