Vágólapra másolva!

A bizalom eredménye

Az igazán fanatikus futballdrukkerek kedvenc csapatuk kedvéért nagyon sokszor hajlandóak lemondani olyan dolgokról, amik egy átlagember számára elképzelhetetlenek: a közös hétvégi programok a családdal a meccsek miatt ritkának számítanak.

Néhány éve a másodosztályú Wolverhampton Wanderers egyik szurkolója azonban még messzebbre ment, jobban mondva nem ment: a drukker ugyanis lemondta mexikói nyaralását, amelyért már közel ezer fontot kifizetett, csak azért, hogy megnézhesse, amint kedvenc csapata pályára lép az élvonalba való feljutásért az osztályozó döntőjében.

A londoni illetőségű Campbell Grafton, aki négyéves kora óta a Farkasok elkötelezett rajongója, a napsütötte Közép-Amerika helyett inkább a hűvös Walest választotta, hogy jelen lehessen a cardiffi Millennium-stadiumban a Wolverhampton Sheffield United elleni találkozóján.

"Egész életemben erre vártam, és jó előre felkészültem arra, hogy ha a csapat bejut az osztályozó döntőjébe, lemondom a nyaralást" - jelentette ki Grafton, és áldozatvállalása ezúttal nem volt hiábavaló: a Farkasok 3-0-ra legyőzték a Sheffield Unitedet, és 18 év után feljutottak a legjobbak közé.

A szintén másodosztályú Rotherham United rajongója, Gary Johnson is nagyon jól járt, amikor megbízott kedvenceiben. A drukker a szezon előtt kíváncsiságból megkérdezte szülővárosában, a lincolnshire-i Mablethorpe-ban a helyi fogadóirodát, hogy milyen odsszal adják a Rotherham bennmaradását a másodosztályban. A szurkoló alaposan meglepődött, amikor megtudta, hogy az arány 1:66, és amikor utánajárt a dolognak, kiderült, hogy máshol ez az odds a Rotherham bajnoki címére vonatkozik.

Ezek után gyorsan rábeszélte szüleit, valamint nagyszüleit arra, hogy tegyenek fel háromszáz fontot a helyi fogadóirodában, mielőtt a bukmékerek észrevennék tévedésüket, és az egész família hajlott a szóra. A végeredmény: a Rotherham bennmaradt, a család pedig jókora összeget tehetett zsebre.