Vágólapra másolva!
Korábbi sajtóértesüléseket igazolva Lilian Thuram és Gianluca Zambrotta a spanyol bajnok FC Barcelona labdarúgócsapatához szerződött az olasz másodosztályba sorolt Juventustól.

A spanyol klub tájékoztatása szerint a francia világ- és Európa-bajnok Thuram két évre, míg a németországi vb-n győztes olasz nemzeti együttes erőssége négy évre kötelezte el magát a Bajnokok Ligája-győztes csapathoz.

A játékosok vételárát ugyan a két érintett klub nem hozta nyilvánosságra, ám helyi lapok úgy tudják, a 29 éves Zambrottáért 14, míg a 34 éves Thuramért ötmillió eurót fizet a Barcelona a Juventusnak.

Az olasz bundabotrányban "főbűnös" torinói gárdát múlt pénteken a római bíróság első fokon a másodosztályba sorolta vissza, amelynek 2006/2007-es küzdelmeit ráadásul 30 pontos hátrányban kezdheti meg az együttes.

A két világbajnok mellett korábban már Fabio Capello edző, valamint a brazil Emerson és a szintén világbajnoki címet szerzett Fabio Cannavaro hagyta el a Juventust. Mindhárman a Real Madridban folytatják pályafutásukat.