Vágólapra másolva!
Túl van harmadik edzőmérkőzésén a West Bromwich Albion, és Geráék elszenvedték első vereségüket: a Skóciában edzőtáborozó WBA a Kilmarnock csapatától kapott ki 2-1-re. A találkozón Gera kezdőként lépett pályára, 90 percet játszott, és a tudósítások szerint csapata legveszélyesebb játékosa volt ismét. A magyar futballista számára azonban kis híján balszerencsésen alakult a felkészülési meccs.

"Az első félidőben nagyon megijedtem egy pillanatra, mert egy ütközés során az ellenfelem rálépett a műtött kezemre, és a stoplijával végig is 'szántotta'. Azt hittem, nagy a baj, de szerencsére kevéssel megúsztam, mert csak egy csúnya horzsolást okozott a dolog, és a stoplinyomokon kívül semmi maradandó károsodás nem történt. A meccs első 70 percében a szokásos helyemen, a középpálya jobb oldalán játszottam, aztán az utolsó húsz percre feltoltak a két csatár mögé."

"Nem játszottunk igazán jól, elkerülhető gólokat kaptunk. Több lehetőségem is volt, sokszor oda tudtam kerülni a kapu elé, ami mindenképpen biztató. Egy lövésemet éppen kitornászta a kapus, két alkalommal pedig gólhelyzetben, utolsó emberként becsúszva szereltek a védők. Sajnálom, hogy nem rúgtam gólt, de annak örülök, hogy nem ment rosszul a játék, és ezúttal is elég gyakran tudtam veszélyes lenni a kapura."