Vágólapra másolva!
Az állatok megjelenése a futballpályán mindig nagy vidámságot szokott kiváltani a drukkerekből (kivéve, ha a rohamrendőrség által alkalmazott lovakról vagy kutyákról van szó), és egy időben nagy divat volt a francia válogatott mérkőzésein egy kakast engedni a gyepre.

Arról viszont eddig nem nagyon lehetett hallani, hogy egy kismalac szabadult volna a focisták közé, márpedig néhány éve Ausztriában éppen erre volt példa. Az Osztrák Kupa negyeddöntőjében a bajnoki címvédő, ám anyagi problémái miatt a harmadosztályba visszaminősített és új név felvételére kényszerült SPG Wattens/Wacker az élvonalban szereplő SV Salzburgot fogadta, és a hazai szurkolóknak nem sok okuk volt az örömre, lévén a vendégek hét perccel a lefújás előtt 2-0-s győzelemre álltak.

Ekkor azonban a 11 ezer fős nézőközönség arra lett figyelmes, hogy egy malac szalad be a pályára, nyomában több biztonsági emberrel, akik azonban sehogyan sem tudták elkapni a mozgékony állatot. A játék közel 20 percig állt, mire végre sikerült foglyul ejteni a malackát, és folytatódhatott a találkozó, amelyen több gól már nem született.

A váratlan betolakodó a lefújást követően a közeli Ampassban található állatfarmra került, ahol a malac gondját viselték. A farm igazgatója, Daniela Vente szerint az állat a közeli vágóhídról szökhetett meg. Mindeközben a Tivoli stadion biztonsági főnöke, Gerald Falger nem győzött magyarázkodni az eset miatt. "A 70. perc táján kinyitottuk a kapukat, hogy a drukkerek nyugodtan távozhassanak, és a kismalac így juthatott be a stadionba" - védekezett Falger.