Vágólapra másolva!
A Real Madrid hivatalosan is megerősítette, hogy a következő idénytől Fabio Capello irányítja a labdarúgócsapat szakmai munkáját. A királyi gárda azt is közölte, hogy csütörtökön délben a Santiago Bernabeu-stadionban mutatja be a sajtónak az edzőt.

Az olasz tréner kedden mondott le a Juventus vezetőedzői posztjáról, amelyet azonnal elfogadott a bundabotrány miatt vélhetően alsóbb osztályba kényszerülő torinói klub.

A Real Madrid vasárnap megválasztott új elnöke, Ramon Calderon, már a kinevezését követően tényként közölte, hogy Capello - 1996-1997 után - újra a királyi klub edzője lesz a következő szezontól.

Calderon kijelentette, az angol David Beckhamet "örökre" a labdarúgócsapatban szeretné tudni. "Nagyon fontos személyiség ő a számunkra, több szempontból is. A pályán nagy szükség van rá, és persze a reklámértéke is felbecsülhetetlen. Azt szeretném, ha örökre nálunk maradna" - áradozott Calderon az angol válogatottal a világbajnokság negyeddöntőjében búcsúzó középpályásról.

Az 55 éves sportvezető kinevezését követően még szűkszavúan nyilatkozott az igazolási terveiről, szerdán azonban már konkrétumokat is elárult a kampányában ígért három futballistával kapcsolatban:

"Cesc Fabregasról elmondhatom, hogy szeretne hozzánk jönni, és érkezése 70 százalékra vehető. Kaká ugyanakkor már nehezebb eset, komoly feladat őt kivásárolni az AC Milantól. Arjen Robbenről sportigazgatónk, Predrag Mijatovic tárgyalt Roman Abramoviccsal, a Chelsea elnökével, és a megbeszélés alapján nem tűnik reménytelennek a helyzet."

A jogászként dolgozó Calderon a Ronaldóval, illetve több más, a Realnál jelenleg alkalmazásban lévő labdarúgóval kapcsolatos kérdéseket elhárította, arra hivatkozva, hogy Fabio Capellóé a döntő szó.