Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!

Döglött galambbal fegyelmezett az edző

Néhány éve a BBC internetes oldala összeállítást közölt arról, hogy a múltban milyen összezördülések voltak az öltözőben labdarúgó és edző között.

A Grimsby Town drukkerei például soha nem felejtik el egykori olasz légiósukat, Ivano Bonettit, aki 1995 szeptemberében érkezett az akkor a másodosztályban szereplő gárdához a Torinótól, és gyorsan közönségkedvenccé vált. A csapat edzője, Brian Laws viszont már nem volt ilyen jó viszonyban vele, és konfliktusuk 1996 februárjában, a Luton Town elleni találkozót követően manifesztálódott egy kisebb dobálózásban.

A szenvedő fél a futballista volt, a tréner ugyanis végső érvként egy sült csirkeszárnnyal teli tányért (ne kérdezzék, hogy ez miként került az öltözőbe) vágott Bonettihez, akinek a reflexei nem lehettek valami jók, mert nem tudta elrántani a fejét. A végeredmény állkapocstörés volt, és minden bizonnyal ez is közrejátszott abban, hogy a focista a szezon végén a Tranmere Rovershez távozott.

A skót Partick Thistle mestere, John Lambie viszont még ennél is extrémebb tárggyal ütötte meg egyik gyengén teljesítő futballistáját. "Emlékszem, Declan Roche-nak hívták a srácot, és nem elég, hogy rosszul játszott, de még vissza is beszélt, amikor kritizáltam - így előhúztam egy döglött galambot a dobozból, és jól képen töröltem vele" - nosztalgiázik a mester. Persze adja magát a kérdés, hogy mit keresett egy döglött galambbal teli doboz az öltözőben?

Erre is megvan a válasz. Lambie ugyanis nagy galambtenyésztő, és amikor néhány madara elpusztult, akkor el akarta temetni őket, ezért vitte a pakkot magával az edzésre. A módszer mindenesetre nem vezetett eredményre, mert Roche teljesítménye nem javult, és a klub nem sokkal később megvált tőle.

Mindent egy helyen az Eb-ről