Vágólapra másolva!
A kapusokat mindig is kissé hóbortosnak tartották, nemcsak a labdarúgásban, hanem a többi csapatsportágban is, és valljuk be, jó néhány portás viselkedése alá is támasztja ezt a vélekedést. Nem egy olyan hálóőrről tudunk, aki egészen elképesztő dolgokra is képes annak érdekében, hogy pályára léphessen egy fontosnak ítélt mérkőzésen.

Itt van rögtön példának az Everton FC játékosának, Richard Wrightnak néhány évvel ezelőtti esete. A remek formában védő futballista akkor nehéz választás elé nézett: felesége első gyermekükkel már mindenórás volt, és Wright mindenképpen szeretett volna ott lenni a szülésnél, ugyanakkor vasárnap a Liverpool FC elleni bajnokira került sor, aminél fontosabb aligha van egy Everton-játékos számára.

A portásnak azonban sikerült megoldania a dolgot, még ha ezzel ki is vívta az angol feministák ellenszenvét: rávette ugyanis feleségét, Kellyt, hogy mesterségesen hozzák előbbre a szülés idejét. Az orvosi beavatkozás sikeresnek bizonyult, pénteken megszületett a kicsi Bo, és így Wright immár nyugodt szívvel állhatott a kapu elé a Liverpool FC elleni találkozón.

A Reading FC kapusának, Markus Hahnemann-nak a felesége valamivel kisebb áldozatot hozott, de valószínűleg fellélegzett, amikor férje nyolc hét után végre gólt kapott a Sheffield United elleni bajnokin. A kapus ugyanis elhatározta, hogy amíg érintetlen marad a hálója, addig nem borotválja le az ajka alatti szőrpamacsot, márpedig a Reading az idő tájt kiváló sorozatot fogott ki.

A Division One 16. fordulójában sikerült kapott gól nélkül abszolválnia a Bradford City elleni találkozót, és ezt követően többek között a Millwall FC, a Gillingham FC, a Watford FC, a Brighton és a Portsmouth sem tudta bevenni Hahnemann hálóját. Mindez azt jelentette, hogy a kapus október 26. és december 14. között hagyta érintetlenül a szája alatti részt, a felesége, Amanda legnagyobb bánatára. A Sheffield United csatárai azonban megoldották a problémát, két gólt is rúgtak Hahnemann-nak, aki még aznap este elővette a borotvát, és megszabadult az immár közel két hónapja növekvő pamacstól.