Vágólapra másolva!
Hétfőn este 17 órakor befejeződött az a jótékonysági árverés, amelyen Gera Zoltán egyetlen példányban készült, dedikált mezére lehetett licitálni. Az egyedi sportrelikviáért egy magánszemély ajánlotta a legtöbbet, 350 ezer forintot, amit a licitet szervező Pepsi 1 millió forinttal egészít ki. Így 1 millió 350 ezer forintot kap a sérülten született gyermekek fejlesztésével foglalkozó Gézengúz Alapítvány.

Merj többet! - hirdeti a Pepsi filozófiája, amelyhez a világ számtalan tehetséges sportolója és zenésze csatlakozott, akik maguk is bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy kellő kitartással még akkor is valóra válthatóak az álmok, ha az út elején nagyon távolinak tűnik a kitűzött cél. Nem véletlen, hogy a Pepsi egyik magyarországi arca Gera Zoltán, aki nemcsak hazánk legsikeresebb aktív labdarúgója, de immár két éve a Pepsi álomválogatottjának is a tagja, olyan sztárok mellett, mint Ronaldinho, David Beckham, Roberto Carlos, Frank Lampard és Thierry Henry. Sokan láthatták a világbajnokság idején azt a Pepsi reklámfilmet, amelyben az angol bajnokságban szereplő magyar játékos ezekkel a klasszisokkal közösen bűvöli a labdát. A tegnap este zárult jótékonysági árverésen Gera Zoltán reklámfilmbeli mezére lehetett licitálni.

"Nagyon örültem, amikor a Pepsi részéről felvetették, hogy ezt a különleges mezt jótékony céllal árverezzük el. Remélem, lesznek olyan cégek vagy magánszemélyek, akik a mez megvásárlásával szívesen segítik a születésükkor károsult gyerekekért dolgozó Gézengúz Alapítványt" - nyilatkozta Gera Zoltán az árverés indulásakor.

A különleges, egyetlen példányban létező, kék alapszínű mezen a Gera név mellett, a focista hagyományos 11-es játékosszáma és a nemzeti trikolor szerepel. A forgatáson viselt mez egyediségét Gera Zoltán aláírása igazolja.

"Az árverés május végén 10 ezer forintról indult, és egy hónap múlva 350 ezer forintnál fejeződött be" - mondta el Barta Zsolt, a Pepsi magyarországi kommunikációs vezetője. - Örülünk, hogy harmincötszörösére kúszott fel a mez ára, amit a Pepsi további egymillió forinttal kiegészítve ad át a Gézengúz Alapítványnak.

A Gézengúz Alapítvány éves költségvetésének meglehetősen kis hányada származik állami támogatásból, a működéshez szükséges források közel kilencven százalékát pályázatokból és támogatóktól kell "összekalapozniuk".

"Fantasztikus lehetőség és óriási segítség számunkra a Pepsi és Gera Zoli jótékony célú árverése, az így befolyó támogatásból ugyanis a nagyon költséges ultrahangos vizsgálatokat finanszírozhatjuk" - mondta el dr. Schultheisz Judit gyermekorvos, a Gézengúz Alapítvány létrehozója.

A bekeretezett mezt a győztes licitáló személyesen veheti át Gera Zoltántól azon a kis ünnepségen, ahol az 1 millió 350 ezer forintos támogatást is átnyújtják a Gézengúz Alapítványnak.