Vágólapra másolva!
A szurkolói rendbontások manapság nagy problémát jelentenek a legtöbb egyesületnél, sok helyen a drukkerek azzal okozzák a legnagyobb kárt csapatuknak, hogy egy-egy nekik nem tetsző ítéletnél vagy eseménynél berohannak a pályára.

Angliában ezt a jelenséget a kilencvenes években szinte tökéletesen sikerült orvosolni, olyannyira, hogy manapság már nincsenek kerítések a pálya szélén a stadionokban, és ha esetleg valaki mégis megfeledkezik magáról (mint néhány éve a Birmingham City-Aston Villa találkozón), akkor a törvény rögtön lesújt rá. Európa többi részén viszont még nem ilyen jó a helyzet, különösen Kelet-Európában nem, itt még a régi módszerek a leghatásosabbak, vagyis hogy a szurkolókat a lehető legjobban elhatárolják a focistáktól.

A biztosításnak egy meglehetősen különleges módját találta ki a román harmadik vonalban szereplő Nicolae Bacescu nevű település együttesének, az FC Steauának tulajdonosa, Alexandru Cringus, akit a megyei labdarúgó-szövetség figyelmeztetett, hogy ha ismét probléma lesz a drukkerekkel, akkor a csapatot kizárják a bajnokságból.

A település alpolgármestere első lépésként árkokat ásott a lelátó és a gyepszőnyeg közé, és vízzel töltötte meg azokat, ami már önmagában furcsa húzásnak tűnik, ám Cringus nem állt meg ezen a ponton. "A közeli városban, Rimnicu Vilceában jártam, és egy állatkereskedésben megláttam egy krokodilt. Megkérdeztem, hogy mennyibe kerül, és amikor megtudtam, hogy csak 470 euróba, rögtön tudtam, hogy ez a megoldás. Amint elég meleg lesz, az aligátorokat beeresztem a vízbe, és innentől kezdve, azt hiszem, senki sem lesz olyan bátor, hogy megpróbáljon beugorni a pályára" - mondta a gárda tulajdonosa.

A klub egyébként sem számít átlagosnak, hiszen az egyesületnek nincsen klubháza vagy öltözője, a focisták a meccsek előtt a Cringus tulajdonában lévő bárban váltanak mezt, a taktikát pedig általában a biliárdasztalon, a golyók segítségével szokta elmagyarázni az edző. Ez a klub volt az is, amely igencsak érdekes módon jutott hozzá a három ponthoz az egyik idegenbeli mérkőzésen. A csapat annak rendje s módja szerint megérkezett a helyszínre, ahol aztán kiderült, hogy a hazai gárda nem tudja biztosítani a labdát a találkozóra. A Steauánál ugyan két laszti is volta, de gyorsan tönkretették mind a kettőt, így a szabályok értelmében övék lett a három pont.